ΚΟΣΜΟΣ

«Βασιλιάς» του YouTube: Ο PewDiePie ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές

«Βασιλιάς» του YouTube: Ο PewDiePie ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές

Ο Σουηδός YouTuber Felix Kjellberg ή γνωστός ως PewDiePie κατάφερε να ξεπεράσει τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές στη δημοφιλή πλατφόρμα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως είναι ένα φαινόμενο του Διαδικτύου.

Ο 29χρονος που παντρεύτηκε πριν λίγες μέρες την αγαπημένη του Marzia Bisognin έχει χτίσει μια μικρή αυτοκρατορία στο YouTube.

Ωστόσο, ο δρόμος του προς τη δόξα είχε και «αγκάθια». Ο Felix έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από πολλούς για βίντεο τα οποία έχει ανεβάσει στα οποία υπήρχαν αντισημιτικό υλικό, ενώ σε ένα άλλο βίντεο, είχε πληρώσει έναν άνδρα να κρατήσει μια ταμπέλα που έγραφε: «Θάνατος σε όλους τους Εβραίους».

Είχε ζητήσει συγγνώμη και κατέβασε τα βίντεο στη συνέχεια, μετά από διαδικτυακή επίθεση του δέχτηκε. Ο ίδιος είπε πως επρόκειτο για ένα κακόγουστο αστείο.

Το όνομά του ενεπλάκη – εν αγνοία του- και στη σφαγή του Κράιστσερτς καθώς πριν από το μακελειό, ο 28χρονος Αυστραλός δράστης παρότρυνε στους διαδικτυακούς φίλους του να ακολουθήσουν το κανάλι του PewDiePie.

Ο ίδιος ο Felix Kjellberg καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση αλλά άθελά του έδωσε ακόμη περισσότερη δημοσιότητα στο μακελειό.

Και αυτό γιατί ακόμη και όσοι από τους ακολούθους του δεν είχαν ακούσει για το αιματηρό περιστατικό έσπευσαν να δουν τα βίντεο και να διαβάσουν το μανιφέστο του μακελάρη.

Το συμπέρασμα είναι πως ο PewDiePie δικαίως έχει τον τίτλο του «βασιλιά» του YouTube, καθώς οι ακόλουθοί του αυξάνονται διαρκώς, με τον ίδιο πλέον να δίνει έμφαση στο gaming, το οποίο και τον έκανε διάσημο.

Μάλιστα, η ίδια η πλατφόρμα τον επιβράβευσε για το νέο ρεκόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ