ΚΟΣΜΟΣ

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την Ισπανία: Πέντε οι νεκροί - Εκατοντάδες άφησαν τα σπίτια τους

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την Ισπανία: Πέντε οι νεκροί - Εκατοντάδες άφησαν τα σπίτια τους
Atlas via AP

Πέντε νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν τη νοτιοανατολική Ισπανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser ο δήμαρχος της Αλμερίας στην Ανδαλουσία.

Παράλληλα, αεροδρόμια και δεκάδες δρόμοι παραμένουν κλειστοί για δεύτερη ημέρα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις γειτονικές περιοχές της Βαλένθια και της Μούρθια έχουν παρασύρει αυτοκίνητα σε πολλές πόλεις και έχουν υποχρεώσει εκατοντάδες κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από πλημμυρισμένους αυτοκινητοδρόμους, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι βροχές έχουν προκαλέσει προβλήματα στις συγκοινωνίες. Τα αεροδρόμια της Αλμερίας και της Μούρθιας έκλεισαν σήμερα, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του ισπανικού αεροδρομίου Aena.

Στις πληγείσες περιοχές κλειστά παρέμειναν πολλά σχολεία. Στη Βαλένθια συγκεκριμένα, όπου τα σχολεία είναι κλειστά από την Πέμπτη, περισσότεροι από 500.000 μαθητές έμειναν στα σπίτια τους, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ