ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 10ετής φυλάκιση στην αστυνομικό που μπέρδεψε τον γείτονά της με ληστή και τον σκότωσε

ΗΠΑ: 10ετής φυλάκιση στην αστυνομικό που μπέρδεψε τον γείτονά της με ληστή και τον σκότωσε
AP Photo

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε την Τετάρτη σε πρώην αστυνομικό του Ντάλας που πυροβόλησε και σκότωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 έναν αφοαμερικανό γείτονά της, μέσα στο διαμέρισμά του στο Τέξας.

Η Άμπερ Γκάιγκερ είχε μπει στο σπίτι του θύματος έπειτα από 13,5 ώρες δουλειάς, νομίζοντας πως ήταν το δικό της διαμέρισμα και ότι ήταν αντιμέτωπη με ληστή, καθώς η πόρτα ήταν μισάνοιχτη.

Η Γκάιγκερ κρίθηκε ένοχη την Τρίτη για τον φόνο του Μπόθαμ Τζιν, ενός 26χρονου μαύρου λογιστή.

«Το σώμα ενόρκων καταδίκασε την Άμπερ Γκάιγκερ σε 10 χρόνια (κάθειρξη). Αυτή η ποινή ασφαλώς είναι ανεπαρκής. Το δικαστικό σύστημα στο σύνολό του είναι ανεπαρκές και η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί», ήταν η αντίδραση μέσω Twitter του Λι Μέριτ, του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Γκάιγκερ έκανε λόγο περί «τραγικού λάθους» κρίσης. Παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε δύο φορές, με σκοπό «να σκοτώσει» τον νεαρό, που ήταν καθισμένος στον καναπέ του και έτρωγε αμέριμνος παγωτό.

Για τον εισαγγελέα, η πρώην αστυνομικός θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί πως βρισκόταν σε λάθος όροφο, καθώς υπήρχαν πολλές ενδείξεις που θα έπρεπε να της έχουν επιτρέψει να καταλάβει το λάθος της. Ο ίδιος είχε ζητήσει η Γκάιγκερ να καταδικαστεί σε 28 χρόνια κάθειρξη, την ηλικία στην οποία θα έφθανε ο Τζιν αν ζούσε στη δίκη, που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μετά την απαγγελία της ποινής της, ο αδελφός του θύματος, ο Μπραντ, διαβεβαίωσε την Γκάιγκερ ότι «τη συγχωρεί» και την αγκάλιασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ