ΚΟΣΜΟΣ

Το μουσείο… γλίτσας άνοιξε τις πύλες του στη Νέα Υόρκη

Το μουσείο… γλίτσας άνοιξε τις πύλες του στη Νέα Υόρκη
instagram

Τις πύλες του άνοιξε μόλις ένα πρωτότυπο μουσείο στη Νέα Υόρκη, το πρώτο μουσείο γλίτσας, αγαπημένο παιχνίδι όχι μόνο των μικρών, αλλά και αρκετών μεγάλων.

Το εντυπωσιακό μουσείο των 743 τετραγωνικών μέτρων είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στο εν λόγω υλικό, προσφέροντας ποικίλες δραστηριότητες στους επισκέπτες του, οι οποίοι μπορούν να περπατήσουν, να παίξουν και να δημιουργήσουν ό,τι τραβάει η ψυχή τους.

Την ιδέα εμπνεύστηκαν η Κάρεν Λομπίνοβιτς, η Σάρα Σίλερ και η Τόνι Κο, οι οποίες είναι και οι ιδρύτριες του Ινστιτούτου Sloomoo. Ήδη, οι απανταχού φαν του παιχνιδιού δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους.

Το μουσείο πρόκειται να παραμείνει για έξι μήνες στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ. Το εισιτήριο θα κοστίζει 38 δολάρια και οι επισκέπτες του θα μπορούν ακόμη και να περπατήσουν πάνω από μια λίμνη γλίτσας.

Η… λατρεία για τη γλίτσα δεν είναι καινούργια. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά online, συναντήσεις με influencer, ενώ γίνονται μέχρι και συνέδρια για αυτή.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Sloomoo, η 23χρονη Νικόλ Τζακιλιν είναι από τις κορυφαίες slimer. Έχει δικό της κανάλι στο YouTube και εδώ και τρία χρόνια μαθαίνει στους ακολούθους της τα μυστικά της γλίτσας.

https://www.instagram.com/p/B4KZK7WnC1d

«Έμαθα πώς να φτιάχνω slime μέσω Pintrest και στη συνέχεια εξέλιξα την τεχνική», δηλώνει η ίδια και εξηγεί ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα βιοποριζόταν από την γλίτσα.

Η Ζακλιν κερδίζει μεταξύ 5.000 δολαρίων και 10.000 δολαρίων το μήνα από τις πωλήσεις υλικών για τη δημιουργία γλίτσας μέσω διαδικτύου. Σε αυτά τα ποσά δεν περιλαμβάνονται τα εισοδήματά της από τις διαφημίσεις που κάνει μέσω του YouTube. Έχει σχεδόν ένα εκατομμύριο ακολούθους.

https://www.instagram.com/p/B4Cl8LRnyri

ΔΗΜΟΦΙΛΗ