ΚΟΣΜΟΣ

Τριντό για τη διαμάχη με Τραμπ: Κάθε ηγέτης έχει ομάδες των οποίων τα σαγόνια πέφτουν κάποιες φορές

Τριντό για τη διαμάχη με Τραμπ: Κάθε ηγέτης έχει ομάδες των οποίων τα σαγόνια πέφτουν κάποιες φορές
AP Photo/Evan Vucci

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό υποβάθμισε το βίντεο, όπου εμφανίζεται να συζητά για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με άλλους ηγέτης της διεθνούς κοινότητας, επισημαίνοντας ότι εξεπλάγη ευχάριστα με τις εξελίξεις σε μια διμερή συνάντηση μεταξύ των δύο.

Ο Τραμπ αποκάλεσε τον Τριντό «διπρόσωπο», μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, όπου συζητάει με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας σχετικά με το γεγονός ότι «έπεσαν τα σαγόνια» της ομάδας του Τραμπ «στο πάτωμα», κατά τη διάρκεια μιας αυθόρμητης συνέντευξης Τύπου με τους δύο ηγέτες.

«Είχαμε μια φανταστική συνάντηση χθες μεταξύ εμού και του προέδρου… Χθες τη νύχτα, έκανα μια αναφορά στο γεγονός ότι υπήρξε μια μη προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τη συνάντησή μου με τον πρόεδρο Τραμπ, με χαρά συμμετείχα σε αυτή, όμως ήταν σίγουρα αξιοσημείωτη», εξήγησε ο Τριντό, στον οποίο τέθηκε το ερώτημα εάν ζήτησε συγγνώμη στον Τραμπ για το σχόλιό του.

«Εκπλαγήκαμε όλοι και νομίζω με χαρά μάθαμε ότι η επόμενη G7 θα διεξαχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ, νομίζω ότι ήταν μια μη προγραμματισμένη ανακοίνωση… και νομίζω ότι κάθε ηγέτης έχει ομάδες των οποίων πού και πού τα σαγόνια πέφτουν μπροστά σε μη προγραμματισμένες ανακοινώσεις, όπως το ίδιο το βίντεο για παράδειγμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά.

Φεύγει από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Τραμπ: Ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου

Το επίμαχο βίντεο

Το βίντεο τραβήχτηκε στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Η συνομιλία στην δεξίωση ανάμεσα στον Καναδό πρόεδρο Τζάστιν Τριντό, τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, τον Εμανουέλ Μακρόν και τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε καταγράφηκε στο βίντεο και κάποια αποσπάσματά της είχαν ήχο. Παρούσα ήταν και η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Άννα.

«Γι αυτό καθυστέρησες;», ρώτησε ο Τζόνσον τον Μακρόν.

«...Ήταν 40λεπτη η συνέντευξη Τύπου. Ναι! Σαράντα λεπτά», είπε ο Τριντό.

Η συζήτηση συνεχίστηκε αλλά στα αποσπάσματα δεν υπάρχει ήχος και σε κάποια στιγμή ο Τριντό ακούγεται να λέει:

«Είδα τα σαγόνια της ομάδας του να πέφτουν στο πάτωμα».

Αν και το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ δεν ακούγεται ποτέ κατά τη στιχομυθία, πολλά διεθνή Μέσα τεκμαίρουν ότι οι ηγέτες αναφέρονταν στον Aμερικανό πρόεδρο, ο οποίος συνηθίζει να «τραβά» χρονικά τις συνεντεύξεις Τύπου.

«Παρατηρήσατε τα μέλη της ομάδας του να μένουν με ανοιχτό το στόμα», ακούγεται επίσης να λέει ο Τριντό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ