Επίθεση του Ιράν σε βάσεις των ΗΠΑ - Βαγδάτη: Είχαμε ενημερωθεί για επικείμενη επίθεση
Το Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε ενημερωθεί από το Ιράν ότι θα πραγματοποιήσει επιδρομές στο έδαφός του, σημειώνοντας ότι σχεδόν ταυτοχρόνως οι Αμερικανοί τηλεφώνησαν για να αναφέρουν ότι δέχονταν επίθεση.
«Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, δεχθήκαμε επίσημο προφορικό μήνυμα από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν το οποίο έλεγε ότι τα αντίποινα για τη δολοφονία του μάρτυρα Κασέμ Σουλεϊμανί άρχιζαν ή θα άρχιζαν εντός ολίγου και ότι τα πλήγματα θα περιοριστούν σε ζώνες στις οποίες υπάρχει παρουσία του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες», ανακοίνωσε το γραφείο του υπό παραίτηση πρωθυπουργού του Ιράκ Άντελ Άμπντελ Μάχντι.
«Σχεδόν την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί μας τηλεφώνησαν ενώ οι πύραυλοι έπεφταν στους αμερικανικούς τομείς των βάσεων του Άιν αλ Άσαντ και του Αρμπίλ», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Παρότι η ιρανική κρατική τηλεόραση κάνει λόγο για 80 νεκρούς Αμερικανούς, ούτε ο ιρακινός στρατός ούτε ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός δυνάμεων στο Ιράκ έχουν δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για απώλειες από τα πλήγματα αυτά.
Ποια προγράμματα «Εξοικονομώ» παίρνουν παράταση - Τι πρέπει να γνωρίζετε
03:00
Εντείνονται οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ - Στην «τσιμπίδα» 1.400 επιχειρήσεις που «ξέχασαν» να δηλώσουν ΦΠΑ
02:00
Αντίστροφη μέτρηση για τα δάνεια του προγράμματος «Σπίτι μου ΙΙ»
01:00
Έως τις 15 Μαίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων Youth Pass - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
00:30