ΚΟΣΜΟΣ

Σε αυτή την πόλη των ΗΠΑ οι υποψήφιοι για τη δημαρχία είναι… τετράποδοι

Σε αυτή την πόλη των ΗΠΑ οι υποψήφιοι για τη δημαρχία είναι… τετράποδοι
CNNi

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε μια μικρή πόλη του Βερμόντ των Ηνωμένων Πολιτειών δεν χρειάζεται να επιλέξουν κάποιο κόμμα. Και αυτό γιατί δεν είναι άνθρωποι, αλλά ζώα. Για του λόγου το αληθές, από τον Μάρτιο του 2019 μέχρι σήμερα, δήμαρχος της πόλης είναι μια κατσίκα ονόματι Λίνκολν!

Το Fair Haven έχει έναν μάνατζερ της πόλης, θέση την οποία κατέχει άνθρωπος. Η τιμητική θέση του δημάρχου ξεκίνησε ως τρόπος για να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να αντικατασταθεί η παιδική χαρά του δημοτικού σχολείου της κοινότητας.

Το κόστος εγγραφής για να μπει υποψήφιο έναν κατοικίδιο, είναι 5 δολάρια. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα κατοικίδια της πόλης, ενώ όπως διευκρινίζει ο μάνατζερ Joe Gunter στο CNNi, χρειάζονται δωρεές για την ημέρα των εκλογών, χωρίς να είναι απαραίτητη η συμμετοχή.

Ο συνολικό στόχος είναι να φτάσουν τις 80.000 δολάρια. Γι’αυτό ο επικεφαλής της αστυνομίας Bill Humphries ελπίζει ότι η υποψηφιότητα του σκύλου της αστυνομίας, του Sammy, θα λάβει μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

«Ο Λίνκολν έκανε σπουδαία δουλειά. Εκπροσώπησε καλά την κοινότητα και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραία πρόκληση να είναι υποψήφιος για άλλη μια χρονιά, για να δούμε αν μπορούμε να τον κερδίσουμε», δήλωσε ο Humphries.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της κατσίκας, τον δάσκαλο Christopher Stanton, ο Λίνκολν έχει και άλλα σχέδια: σε περίπτωση που δεν επανεκλεγεί, θα ξεκινήσει καριέρα στη… γιόγκα για κατσίκες.

Το 2019 ο Λίνκολν κέρδισε τη θέση του δημάρχου με μόλις τρεις ψήφους και φέτος είναι πολύ πιθανό τη θέση να την πάρουν οι σκύλοι.

«Φέτος τα πράγματα είναι πολύ κοντά. Κάθε υποψήφιος παλεύει για κάθε ψήφο που μπορεί να έχει», λέει ο Gunter, εξηγώντας πως ένας τρίτος υποψήφιος, η υποψηφιότητα του οποίου μόλις ανακοινώθηκε, περιπλέκει πλέον τα πράγματα, ανατρέποντας τα δεδομένα.

Πρόκειται για τον Murfee, ένα σπάνιελ 3 χρονών, πιστοποιημένο σκύλο θεραπείας που επισκέπτεται νοσοκομεία, όπου βοηθά ασθενείς σε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης.

«Ο Murfee πιστεύει ότι το διάβασμα είναι πολύ σημαντικό, αλλά επίσης ότι είναι απαραίτητος και ο χρόνος του παιχνιδιού. Εάν εκλεγεί δήμαρχος, θα δουλέψει σκληρά ώστε να διασφαλίσει ότι τα παιδιά του Fair Haven θα έχουν την καλύτερη παιδική χαρά», τόνισε η ιδιοκτήτριά του, Linda Barker.

Οι εκλογές στην πόλη είναι προγραμματισμένες για τις 3 Μαρτίου.

The candidates for mayor in this Vermont town: two dogs and a goat By Cole Higgins, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ