ΚΟΣΜΟΣ

Φώτης Ντούλος: Το δημόσιο «κατηγορώ» της οικογένειάς του - «Ήταν αθώος»

Φώτης Ντούλος: Το δημόσιο «κατηγορώ» της οικογένειάς του - «Ήταν αθώος»
Erik Trautmann/Hearst Connecticut Media via AP, Pool

Η οικογένεια του Φώτη Ντούλος, του Ελληνοαμερικανού εκατομμυριούχου ο οποίος κατηγορούνταν για τη δολοφονία της γυναίκας του και αυτοκτόνησε προ ημερών, καταγγέλλει τις Αρχές αλλά και τα ΜΜΕ για το πώς χειρίστηκαν στην υπόθεση, ενώ παράλληλα, υποστηρίζει την αθωότητά του. 

Σε δήλωσή της η οικογένεια κάνει λόγο για έναν «στοργικό πατέρα, γιο, αδελφό και θείο, έναν άνθρωπο που εργαζόταν σκληρά, έναν πιστό φίλο…», ο οποίος, όπως αναφέρεται, «διώχθηκε ανηλεώς από το κράτος, που δεν το έδωσε την ευκαιρία να πει την αλήθεια του και να την μοιραστεί με τον κόσμο, που τον χαρακτήρισε πολύ γρήγορα τέρας».

Η οικογένεια εκφράζει τον πόνο της που ένας άνδρας «μόλις 52 ετών είδε την αυτοκτονία ως τον μοναδικό τρόπο για να κερδίσει την ηρεμία του» και διατυπώνει την οργή της για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που κατάφεραν να «χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη».

Παράλληλα, στην ίδια δήλωση γίνεται αναφορά περί «εμμονής των Αρχών Ασφαλείας σε περιστασιακά στοιχεία» και καταγγέλλεται η απραξία όσον αφορά στην ανακάλυψη του ποιος βρισκόταν πραγματικά πίσω από την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος.

Ακόμη, οι συγγενείς του 52χρονου καλούν το κράτος να επιλύσει άμεσα «το τραγικό μυστήριο» γύρω από την εξαφάνιση της 50χρονης μητέρας πέντε παιδιών, και γνωστοποιούν πως ο αυτόχειρας θα ταφεί στην Ελλάδα.

«Σας ζητάμε να προσευχηθείτε για τα πέντε παιδιά της οικογένειάς μας. Σας ζητάμε να κάνετε μία παύση και να σκεφτείτε πως είναι δυνατόν» να αυτοκτονεί ένας άνδρας που αναζητούσε τη δικαιοσύνη και την ειρήνη.

«Ο Φώτης δεν ήταν δολοφόνος. Πλέον είναι νεκρός. Η υπόθεση εξαφάνιση της Τζένιφερ δεν έχει κλείσει. Κατά μία έννοια, πλέον ξαναρχίζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ