Δεκάδες διαδηλωτές στην Ουκρανία επιτέθηκαν σε λεωφορεία που μετέφεραν άτομα που επαναπατρίστηκαν από την Κίνα, η οποία δοκιμάζεται από την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Την Πέμπτη έφτασαν στη χώρα από την Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, 45 Ουκρανοί και 27 ξένοι υπήκοοι, σύμφωνα με το BBC.

Οι επαναπατρισθέντες μεταφέρθηκαν με έξι πούλμαν σε κέντρο υγείας στην πόλη Νόβι Σανζάρι, όπου και θα τεθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Οι διαδηλωτές, όπως αναφέρει το Sky News, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ ορισμένοι πέταξαν πέτρες σε ένα από τα πούλμαν. Δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες.

Ωστόσο, εννέα αστυνομικοί και ένας πολίτης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι από τις συγκρούσεις, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Όπως ενημέρωσε η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) διέρρευσε ένα ψεύτικο e-mail το οποίο υποτίθετο ότι εστάλη από το υπουργείο Υγείας και το οποίο ανέφερε ότι όσοι μεταφέρονταν στο κέντρο υγείας είχαν μολυνθεί από τον ιό.  

Αξιωματούχοι της SBU έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκάνουν από ποιον εστάλη το εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα.

Σε καραντίνα η υπουργός Υγείας

Η υπουργός Υγείας, Ζοριάνα Σκαλέτσκα, για να δείξει την συμπαράστασή της στους πολίτες που επέστρεψαν από την Κίνα γνωστοποίησε πως θα μπει σε καραντίνα μαζί τους και θα διοικεί το υπουργείο μέσω Skype.

«Ελπίζω η παρουσία μου εκεί να ηρεμήσει τους κατοίκους του Νόβι Σανζάρι, και γενικώς όλους τους πολίτες», σημείωσε σε ανάρτησή της στο Facebook.

 

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες αστυνομικοί και οχήματα έχουν σταλεί σε άλλες περιοχές όπου αναμένεται να αφιχθούν και άλλοι επαναπατρισθέντες από την Κίνα.

Στην Ουκρανία δεν υπάρχει κανέναν επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού.

 

Διαβάστε επίσης