ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Θλιβερό ρεκόρ θανάτων στη Γαλλία

Κορωνοϊός: Θλιβερό ρεκόρ θανάτων στη Γαλλία
AP Photo / Michel Euler

Δραματική αύξηση στον ημερήσιο αριθμό νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού καταγράφεται τη Δευτέρα στη Γαλλία, καθώς 833 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν.

Σχετικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στα νοσοκομεία ανήλθε σε 74.390 από 70.478 την Κυριακή.

Στα γηροκομεία, τα επιβεβαιωμένα ή τα πιθανά κρούσματα ανέρχονται σε 23.620 σήμερα από 22.361 χθες.

Συνολικά, νοσηλεύονται 29.722 προσβεβλημένοι από τον ιό και 7.072 άνθρωποι βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή τους να θεωρείται κρίσιμη. Μάλιστα, οι 94 εκ αυτών μπήκαν σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο.

Το σύνολο των κρουσμάτων (σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας) αυξήθηκε σε 98.010 από 92.839.

Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθη σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ο μικρότερος από την έναρξη της εφαρμογής των μέτρων καραντίνας, τη 17η Μαρτίου, με 94 επιπλέον ασθενείς, όμως «βρισκόμαστε στην αρχή της επιδημικής ανόδου», υπογράμμισε ο Βεράν.

Σημειώνεται ότι πλέον, στην καθημερινή ενημέρωσή τους, οι Αρχές της Γαλλίας περιλαμβάνουν στην καταμέτρησή τους και τους αριθμούς αυτών που έχουν πεθάνει στα γηροκομεία, κάτι που δεν συνέβαινε τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Βεράν ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη μιας «τεράστιας επιχείρησης ανίχνευσης» του κορωνοϊού στα γηροκομεία και άλλα κέντρα φροντίδας, που έχουν πληγεί σφόδρα καταγράφοντας τουλάχιστον 2.417 θανάτους από την αρχή της επιδημίας.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας κάλεσε τους Γάλλους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα καραντίνας, των οποίων έκρινε πως «ο αντίκτυπος... είναι ορατός στις περιοχές όπου ο ιός είχε μεγάλη διασπορά».

«Ωστόσο, τίποτα δεν έχει τελειώσει και η πίεση είναι ισχυρότερη, τεράστια στα νοσοκομεία και γι αυτόν τον λόγο, επαναλαμβάνω ότι η καραντίνα πρέπει να συνεχιστεί (...). Είναι στιγμή να μείνουμε στα σπίτια μας και να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια απομόνωσης», επέμεινε ο Βεράν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ