ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Βρετανία: Εκτός εντατικής ο Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός - Βρετανία: Εκτός εντατικής ο Μπόρις Τζόνσον
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Matt Dunham

Σε κανονικό δωμάτιο νοσηλείας μεταφέρθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι βγήκε από την εντατική το απόγευμα, είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει στο St Thomas Hospital του Λονδίνου, υπό στενή παρακολούθηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής και στην εντατική μία μέρα αργότερα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό άλλοι 881 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των θανάτων σε 7.978.

«Είναι πολύ νωρίς για να λήξει το lockdown»

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ, δήλωσε ότι «είναι πολύ νωρίς για να λήξει το lockdown», επεσήμανε στη σημερινή ενημέρωση για την ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ανακοίνωση επί του θέματος μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο Ραμπ, που εκτελεί χρέη πρωθυπουργού, λόγω της ανάρρωσης του Τζόνσον, δήλωσε ότι στο στάδιο αυτό η κυβέρνηση συνεχίζει να συγκεντρώνει πληροφορίες για να διαπιστώσει τα αποτελέσματα των μέτρων του lockdown και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά όπως είπε «είναι πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά εάν λειτουργούν» και ότι «τα μέτρα θα πρέπει να μείνουν ως έχουν μέχρι τα στοιχεία να δείξουν ότι έχουν περάσει πέρα από την κορύφωση».

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι και αυτές τις μέρες της αργίας του Πάσχα που έρχεται.

«Θα πάρουμε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή και θα οδηγηθούμε από την επιστήμη όταν έρθει η ώρα να άρουμε το lockdown» είπε.

Ο επικεφαλής επιστημονικών συμβούλων, Πάτρικ Βάλανς, επεσήμανε ότι το μέτρο της κοινωνικής απόστασης αποδίδει επειδή συμβάλλει στην αποτροπή εξάπλωσης του ιού, σταματώντας την εμφάνιση νέων περιστατικών.

Έκανε λόγο για πιθανή εξομάλυνση της καμπύλης, διαφορετικά θα υπήρχαν πολύ περισσότερα περιστατικά εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Είναι νωρίς για να είμαστε βέβαιοι αλλά αρχίσαμε να βλέπουμε σημάδια σταθεροποίησης» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ