ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ινδία: Αλματώδης αύξηση κρουσμάτων και παράταση μέτρων περιορισμού

Κορωνοϊός - Ινδία: Αλματώδης αύξηση κρουσμάτων και παράταση μέτρων περιορισμού
AP Photo/Ajit Solanki

Αλματωδώς αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ινδία, με αποτέλεσμα τα μέτρα περιορισμού να παραταθούν.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών παρατείνονται ως την 3η Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, καθώς ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκε στους 339 ενώ τα κρούσματα μόλυνσης αυξήθηκαν αλματωδώς και ξεπέρασαν τα 10.000.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας, καταγράφηκαν 15 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 1.011 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως τις 08:00 (τοπική ώρα).

Η κυβέρνηση του ινδουιστή εθνικιστή πρωθυπουργού Μόντι επέβαλε αρχικά περιορισμούς στις κινήσεις των πολιτών σε ομοσπονδιακό επίπεδο πριν από 21 ημέρες.

Η πιο μικρόσωμη γυναίκα ενθαρρύνει τους συμπολίτες της να τηρήσουν την καραντίνα

Η κοντύτερη γυναίκα στον κόσμο, μια Ινδή ηλικίας 26 ετών, βγήκε τη Δευτέρα τους δρόμους της Ναγκπούρ, μιας πόλης στην κεντρική Ινδία, προκειμένου να ενθαρρύνει τους συμπλίτες της να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η Γιότι Άμγκε, που έχει ύψος μόλις 62,8 εκατοστά, επισκέφθηκε διάφορες συνοικίες του Ναγκπούρ, στο κρατίδιο Μαχαράστρα, για να παροτρύνει τους Ινδούς να πλένουν τα χέρια τους, να φοράνε μάσκα και γάντια, όταν βγαίνουν από το σπίτι τους.

«Οι αστυνομικοί μας, οι νοσηλευτές μας, οι στρατιωτικοί μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, δίνουν μάχη με τον ιό και σώζουν ζωές. Θέλω, αν και είμαι τόσο μικροσκοπική, να συμβάλω στον βαθμό που μου αναλογεί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η νεαρή γυναίκα.

«Ζητάω από τους ανθρώπους να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να μένουν στο σπίτι τους, προκειμένου να σπάσουν την αλυσίδα μετάδοσης του ιού», επισήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ