ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γλασκώβη: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στη Γλασκώβη: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες
Andrew Milligan/PA via AP

Άνδρας -αγνώστων στοιχείων για την ώρα- σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους έξι, κατά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, σε ξενοδοχείο στη Γλασκώβη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία της Σκωτίας.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται ένας αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, όπως μεταδίδει το BBC.

O φερόμενος δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, ενώ νωρίτερα δημοσιογράφος του BBC μετέδωσε μέσω Twitter ότι υπάρχουν πληροφορίες για τρεις νεκρούς. Κυβερνητική πηγή είπε στο BBC ότι συνολικά τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών ο δράστης.

«Το πρόσωπο εναντίον του οποίου η αστυνομία άνοιξε πυρ πέθανε. Άλλοι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι κρίσιμη, όμως σταθερή», έγραψε σε tweet ο εκπρόσωπος της σκωτσέζικης αστυνομίας Στιβ Τζόνσον.

«Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το περιστατικό στο Ουέστ Τζορτζ Στριτ, στη Γλασκώβη, και ζητάμε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Συστήνουμε στο κοινό να μην κάνει εικασίες σχετικά με το περιστατικό ούτε να κοινοποιεί ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Για την ώρα το κίνητρο της επίθεσης ερευνάται καθώς οι αρχές εκτιμούν πως είναι νωρίς να συνδεθεί η επίθεση με τρομοκρατία.

Αυτόπτης μάρτυρας στο ξενοδοχείο περιέγραψε πως παντού υπήρχαν αίματα. «Βρισκόμουν στο δωμάτιό μου και άκουσα ουρλιαχτά από κάτω», αφηγήθηκε ο άνδρας, που ονομάζεται Τζον, στο BBC.

«Ανησύχησα και πήγα να ελέγξω τι συνέβαινε. Όταν άνοιξαν την πόρτα του ασανσέρ, ήταν γεμάτο από αίματα».

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η οργάνωση Positive action in housing, που ειδικεύεται στη στέγαση των μεταναστών, επιβεβαιώνει ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε ένα ξενοδοχείο υποδοχής προσφύγων.

Σε μήνυμά του στο Τwitter ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν και τη συμπαράστασή του στα θύματα και στις οικογένειές τους.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, χαρακτηρίζει το περιστατικό φρικτό και στρέφει τις σκέψεις της προς όσους ενεπλάκησαν, ενώ επισημαίνει ότι ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ