ΚΟΣΜΟΣ

Στην Τουρκία είχε συλληφθεί ο ένας εκ των βομβιστών αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες

Στην Τουρκία είχε συλληφθεί ο ένας εκ των βομβιστών αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες
REUTERS

Στην νότια Τουρκία είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2015, ένας από τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, τον οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγνώρισε ως τον Ιμπραχίμ αλ Μπακράουι.

“Ένας από τους βομβιστές στις Βρυξέλλες, είχε συλληφθεί στο Γκαζιαντέπ τον Ιούνιο του 2015 και απελαθεί. Αναφέραμε την απέλαση στη Βελγική πρεσβεία στην Άγκυρα, τον Ιούλιο του 2015, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Το Βέλγιο αγνόησε την προειδοποίησή μας ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν ξένος μαχητής”, ανέφερε ο Ερντογάν. Η Τουρκία ενημέρωσε επίσης τις ολλανδικές αρχές, ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

Το γραφείο του Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι ο αλ Μπακράουι απελάθηκε από την Τουρκία τον Ιούλιο, ενώ δεν είναι σαφές πότε παραδόθηκε στις βελγικές αρχές.

Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 31 άνθρωποι, έγιναν λίγες μόλις μέρες έπειτα από την επίθεση στον κεντρικότερο δρόμο της Κωνσταντινούπολης, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί και ένας Ιρανός, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ