ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία χιονοστιβάδα: Αίσιο τέλος για τους σκιέρ στο θέρετρο Tignes

Γαλλία χιονοστιβάδα: Αίσιο τέλος για τους σκιέρ στο θέρετρο Tignes
twitter@zoetabary

Χιονοστιβάδα «χτύπησε» το χιονοδρομικό θέρετρo Tignes στις γαλλικές Άλπεις την Τρίτη και παρά τους αρχικούς φόβους ότι αρκετοί άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί κάτω από το χιόνι, η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος. 

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι έρευνες των σωστικών συνεργείων, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι και εντοπίστηκαν όλοι οι σκιέρ σώοι και αβλαβείς, γεγονός που σήμανε και τη λήξη του συναγερμού που είχε σημάνει στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο.

Η χιονοστιβάδα "χτύπησε" το χιονοδρομικό κέντρο γύρω στις 10 το πρωί, τοπική ώρα, όταν αρκετοί σκιέρ βρίσκονταν κοντά στο λιφτ που οδηγεί στην πίστα La Carline.

Οι πρώτες μαρτυρίες έκαναν λόγο για πολλούς ανθρώπους που "θάφτηκαν" κάτω από το χιόνι, ενώ και η πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στο σημείο ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Ενδεικτικό των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, είναι το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να απογειωθούν ελικόπτερα ώστε να συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης, λόγω της μειωμένης ορατότητας.

Έτσι οι διασώστες έφτασαν στην πίστα που είχε "χτυπηθεί" από τη χιονοστιβάδα μόνον οδικώς. Τελικώς, έπειτα από περίπου δύο ώρες, έκπληκτοι οι διασώστες αντίκρισαν τους περισσότερους από τους σκιέρ να "κατεβαίνουν" την πίστα με τα σκι τους.

Μόλις "χτύπησε" η χιονοστιβάδα σήμανε συναγερμός και ολόκληρη η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ δεκάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το χιονοδρομικό κέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι χιονοστιβάδα είχε «σαρώσει» το ίδιο θέρετρο και στα μέσα Φεβρουαρίου, αφήνοντας πίσω της τέσσερις νεκρούς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ