ΚΟΣΜΟΣ

Ο άστεγος ήρωας που βοήθησε τα παιδιά μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ (pics)

Ο άστεγος ήρωας που βοήθησε τα παιδιά μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ (pics)
CNNi

Ο Stephen Jones είναι ένας άστεγος που βρισκόταν έξω από το Manchester Arena, όταν σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα 22 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, κυρίως μικρά παιδιά. Χαρακτηρίζεται ως ήρωας καθώς, αψηφώντας τον κίνδυνο και λειτουργώντας ενστικτωδώς, έσπευσε να βοηθήσει τους τραυματίες που έτρεχαν πανικόβλητοι να βγουν από το στάδιο.

«Στην αρχή άκουσα κάτι σαν ένα πολύ δυνατό κρότο και σκέφτηκα ότι μάλλον πρόκειται για πυροτεχνήματα. Στη συνέχεια άκουσα μία μεγάλη έκρηξη» ανέφερε στο CNNi ο Stephen Jones και συνέχισε:

Ένιωσα το ωστικό κύμα και τότε όλοι άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν. Εγώ και ο φίλος μου σηκωθήκαμε αμέσως και τρέξαμε για να φύγουμε. Μόλις όμως συνειδητοποιήσαμε τι συνέβη επιστρέψαμε και είδαμε γυναίκες και παιδιά να βγαίνουν από το στάδιο με αίματα.

«Είμαστε όλοι άνθρωποι. Έχουμε καρδιά. Έχουμε ακόμα το ένστικτο ώστε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια και αυτό κάναμε. Και πόσο μάλλον όταν είδαμε τα παιδιά γεμάτα με αίματα» συνέχισε.

«Αν δεν βοηθούσα δεν θα μπορούσα να ζήσω σκεπτόμενος ότι έφυγα και άφησα αβοήθητα αυτά τα παιδιά. Σκουπίσαμε το αίμα από το πρόσωπο ενός παιδιού. Ένα κορίτσι ήταν γεμάτο αίμα ενώ η μητέρα της φώναζε. Τελικά κάποιος έβγαλε το μπλουζάκι της κοπέλας και είδαμε ότι δεν αιμορραγούσε η ίδια αλλά ήταν το αίμα κάποιου άλλου».

Ο Jones περιέγραψε ότι εκείνος και ένας φίλος του κράτησαν τα πόδια μίας γυναίκας που αιμορραγούσε μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο.

Η ενέργεια του Jones φέρνει στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα με τους άστεγους στο Μάντσεστερ. Ο δήμαρχος Andy Burnham, όταν εκλέχθηκε, δεσμεύθηκε να δώσει το 15% του μισθού του σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για αστέγους όμως ο Jones υπογραμμίζει στο CNNi, ότι πολλοί άστεγοι κοιμούνται έξω από το Manchester Arena όπου σημειώθηκε αυτή η φρικτή επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Homeless hero helps concert attack victims, By Hilary Clarke

ΔΗΜΟΦΙΛΗ