ΚΟΣΜΟΣ

Μολυσμένα είδη βρεφικής διατροφής τοποθέτησε σε σούπερ μάρκετ της Γερμανίας εκβιαστής

Μολυσμένα είδη βρεφικής διατροφής τοποθέτησε σε σούπερ μάρκετ της Γερμανίας εκβιαστής
EPA/JUSTIN LANE

Ανησυχία επικρατεί στην Γερμανία έπειτα από επιστολή εκβιασμού που έλαβαν εννέα μεγάλες εταιρίες πώλησης ειδών διατροφής για μολυσμένα με επικίνδυνη ουσία είδη βρεφικής διατροφής.

Από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν μολυσμένα με την επικίνδυνη ουσία είδη βρεφικής διατροφής, σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή Φρίντριχσχάφεν, στη Βάδη - Βυρτεμβέργη. Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμη και τον θάνατο βρεφών και μικρών παιδιών.

Ο εκβιαστής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, έστειλε επιστολή στις εταιρίες Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Mueller, Edeka, Norma και Rewe, με την οποία ζητούσε 10 εκατομμύρια ευρώ. Κατόπιν, αργά το Σάββατο το βράδυ, τοποθέτησε στα ράφια τα επιμολυσμένα προϊόντα, ώστε να μην μπορούν να πωληθούν, ενώ ταυτόχρονα επεδίωκε να αποδείξει ότι η απειλή είναι πραγματική.

Οι Αρχές απέσυραν άμεσα όλα τα σχετικά προϊόντα από τα ράφια και έχει ήδη διαπιστώσει πρόβλημα σε πέντε βαζάκια βρεφικής τροφής, στα οποία βρέθηκε ουσία από την ομάδα των γλυκολών.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίς την Πέμπτη, η αστυνομία της περιοχής, δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός άνδρα από κάμερα ασφαλείας, τον οποίο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε «αδίστακτο».

Από τις αρχές του κρατιδίου ζητήθηκε από τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί όταν αγοράζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και να παρατηρούν αν οι συσκευασίες φαίνονται κατά οποιονδήποτε τρόπο αλλοιωμένες. Τονίστηκε πάντως ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού ή υστερίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ