ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικές και συριακές ειδικές δυνάμεις έσωσαν τον ένα πιλότο

Ρωσικές και συριακές ειδικές δυνάμεις έσωσαν τον ένα πιλότο
Ramazan Özdemir/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal Image

Ο ένας από τους δύο ρώσους πιλότους του Su-24 το οποίο κατερρίφθη χθες από την Τουρκία διασώθηκε από συριακές και ρωσικές ειδικές δυνάμεις, ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Ο ένας πιλότος τραυματίσθηκε όταν έπεσε με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τους τζιχαντιστές στην περιοχή και ο δεύτερος κατόρθωσε να αποδράσει και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περισυνελέγη από τον συριακό στρατό και πρέπει να μεταφέρεται στην ρωσική αεροπορική βάση", δήλωσε νωρίτερα ο πρέσβης της Ρωσίας στο Παρίσι, Αλεξάντρ Ορλόφ μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

"Η επιχείρηση ήταν επιτυχής. Ο πιλότος επαναπατρίστηκε στη βάση μας" στο Χμέιμιμ της Συρίας, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Άμυνας, Σόιγκου, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο Σόιγκου ευχαρίστησε "όλους τους άνδρες του ρωσικού στρατού που πήραν τεράστια ρίσκα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας" για να σώσουν τον πιλότο.

Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ηχητικό στο οποίο οι τούρκοι πιλότοι προειδοποιούν του ρώσους ότι βρίσκονται εντός τουρκικού εναέριου χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ