ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ώρα της Γης: Ο πλανήτης κατέβασε τον διακόπτη για μια ώρα

Ώρα της Γης: Ο πλανήτης κατέβασε τον διακόπτη για μια ώρα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Από την Ελλάδα μέχρι τη Ρωσία, την Κίνα την Μαλαισία και την Αυστραλία, ο πλανήτης έσβησε τα φώτα του για την Ώρα της Γης.

Οι Αθηναίοι συντονίστηκαν με την περιβαλλοντολογική πρωτοβουλία στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος, η Ακρόπολη, ο Λόφος του Λυκαβηττού, το Δημαρχικό Μέγαρο όπως και άλλα κτήρια της Αθήνας βρέθηκαν στο σκοτάδι για μία ώρα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων:

Δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση: να πιέσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες προκειμένου να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Στις 20:30 (τοπική ώρα) πολλά κτήρια και μνημεία σε όλο τον κόσμο κατέβασαν τον διακόπτη επί μια ώρα: Από την Ακρόπολη μέχρι τον Πύργο του Άιφελ έως την Όπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν, το Κρεμλίνο, τους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, τους καταρράκτες του Νιαγάρα, το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο.

H «Ώρα της Γης» (Earth Hour) γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ