ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης για την επίθεση: Κάποιοι θέλουν να φοβίσουν το πολιτικό σύστημα

Βαρβιτσιώτης για την επίθεση: Κάποιοι θέλουν να φοβίσουν το πολιτικό σύστημα
(Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Για την επίθεση από αγνώστους που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του μίλησε ο βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, όπως σημείωσε ο βουλευτής μιλώντας στον ΑΝΤ1, έφτασε στο κτήριο που στεγάζεται στο γραφείο του και προξένησε σημαντικές υλικές ζημιές, ενώ, ακόμη, οι άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, ο φρουρός του προπηλακίστηκε από τους δράστες της επίθεσης, με αποτέλεσμα να βγάλει το υπηρεσιακό του όπλο και να πυροβολήσει στον αέρα για να αμυνθεί.

Μετά τον πυροβολισμό οι επιτιθέμενοι αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή.

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αυτή ήταν η τρίτη επίθεση που σημειώθηκε στο γραφείο του, με τον ίδιο να δηλώνει εντυπωσιασμένος από τον «εξοπλισμό» που μετέφεραν οι δράστες, που είχαν σιδερολοστούς, βαριοπούλες ακόμη και πυροσβεστήρες.

«Κάποιοι θέλουν να φοβίσουν το πολιτικό σύστημα. Απέναντι σε αυτούς πρέπει να έχουμε ενωμένη γροθιά και να τους πούμε ότι δεν θα επιβάλουν αυτοί τους όρους τους. Η Δημοκρατία μας, όσο και αν το θέλουν, δεν θα πάψει να λειτουργεί», είπε ο βουλευτής.

Ερωτώμενος αν υπήρξε επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως δεν είχε «κάποια επικοινωνία με κανέναν από την ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ