ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Εάν η συμφωνία έρθει με 151 βουλευτές θα λειτουργήσω ως βαλβίδα ασφαλείας

Καμμένος: Εάν η συμφωνία έρθει με 151 βουλευτές θα λειτουργήσω ως βαλβίδα ασφαλείας
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Η αντιπολίτευση παρακαλάει να πέσει αυτή η κυβέρνηση για να πάμε σε εκλογές. Εγώ είχα πει ότι αν ο κόμπος έρθει στο χτένι είμαι υποχρεωμένος να κάνω αυτό που είπα στις εκλογές και το 2014. Αυτό είναι μία συνεπής στάση. Η κυβέρνηση έχει ορίζοντα το 2019 και δεν έχει ημερομηνία λήξης όπως λένε ορισμένοι αυτές τις ημέρες». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε, μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤ1, ότι εάν η συμφωνία τελικά φτάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να μπλοκάρει τη διαδικασία και να δώσει τον λόγο στον ελληνικό λαό.

«Εάν έρθει με 151 βουλευτές θα πρέπει να λειτουργήσω ως βαλβίδα ασφαλείας», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να προηγηθούν κάποια βήματα από την πλευρά της πΓΔΜ (εκλογές στα Σκόπια, αλλαγή προέδρου, δημοψήφισμα, συνταγματική αναθεώρηση κλπ.) κι αυτά τα βήματα θα κρατήσουν χρονικά για περισσότερο από δυο χρόνια.

«Χρησιμοποιούν το Σκοπιανό για να ρίξουν την κυβέρνηση», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι το κόμμα του είχε γνωστή έντιμη και καθαρή θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

«Παράθυρο» Μαξίμου για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από 180 βουλευτές

Όπως συμπλήρωσε δε από 1999 και επί κυβερνήσεως Σημίτη υποτίθεται ότι το χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος θα ολοκληρωνόταν σε έξι μήνες κι έχουν περάσει 19 χρόνια. Προέβλεψε επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αλβανόφωνος στα Σκόπια που θα δεχθεί αυτή τη συμφωνία.

Ο κ. Καμμένος στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι σήμερα ο κ. Μοσκοβισί, από την Αθήνα μίλησε ξεκάθαρα για το τέλος των μνημονίων και δέχθηκε επίθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση για τα όσα είπε.

Αυτό αποδεικνύει ότι το μόνο που θέλουν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι «να μειωθούν οι συντάξεις και να καταστραφεί η χώρα, για να κερδίσουν την εξουσία», είπε ο κ. Καμμένος.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «υπεύθυνη στάση» που κράτησε ο κ. Μεϊμαράκης το 2015, ενώ καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι σήμερα είναι «αιχμάλωτος των ακροδεξιών κύκλων στο κόμμα του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ