ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή μεταφέρεται η πόλωση – Σύγκρουση κορυφής σε όλα τα πεδία

Στη Βουλή μεταφέρεται η πόλωση – Σύγκρουση κορυφής σε όλα τα πεδία
EUROKINISSI

Εκρηκτική αναμένεται να είναι η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σήμερα με αντικείμενο την οικονομία, η οποία πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ θέλει να δείξει πως καλεί σε απολογία τον πρωθυπουργό για τα δεινά που οι πολιτικές του επιλογές έφεραν στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά και τους περιορισμούς που δημιουργεί στις επόμενες κυβερνήσεις.

Της συζήτησης θα προηγηθεί η ενημέρωση του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της συμφωνίας του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Η νέα σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να είναι σφοδρή και θα αφορά όλα τα πεδία της πολιτικής και όχι μόνο της οικονομίας.

Μπορεί να θεωρείται βέβαιο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει πως η συμφωνία στο Eurogroup αποτελεί ένα ακόμη – το τέταρτο – μνημόνιο, ενώ θα επιτεθεί στον κ. Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι έχει δεσμεύσει τη χώρα σε υπερβολικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που φέρνουν νέα μέτρα.

Επιπλέον, η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να παρουσιάσει την εικόνα μιας κυβέρνησης σε αποδρομή, λόγω της θέση των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην «ιστορική» συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση για το χρέος, η οποία βάζει οριστικό τέλος στα μνημόνια, δίνει ανάσα στη χώρα και αποκαθιστά την εθνική της κυριαρχία. Επιπλέον, θα επιχειρήσει να βάλει τέλος στα σενάρια της αντιπολίτευσης για δεσμεύσεις σε νέα μέτρα.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στον κ. Μητσοτάκη για τη στάση του στο Σκοπιανό κατηγορώντας τον για «αντεθνική» θέση και για οργανωμένη εκστρατεία σπίλωσης όχι απλώς της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της χώρας ενώ δεν πρόκειται να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός που σημάδεψε την ομιλία Μοσκοβισί στη Βουλή, κατά την οποία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, αντέκρουσε τον ευρωπαίο επίτροπο λέγοντάς του πως αν είναι να παρθούν πίσω τα μέτρα μείωσης των συντάξεων θα πρέπει να ενημερωθεί η ΝΔ ώστε να προσαρμόσει αναλόγως το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα προκάλεσε αναταραχή στη ΝΔ και μάλιστα ούτε λίγο, ούτε πολύ, στελέχη της υποστήριζαν πως ο επίτροπος λέει ψέματα για την έξοδο από τα μνημόνια ενώ τον παρουσίαζαν σχεδόν ως νέο μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ