ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Έτσι θα εξασφαλιστεί η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά

Καμμένος: Έτσι θα εξασφαλιστεί η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σημειώνει ότι μέσω μείωσης δαπανών του υπουργείου Άμυνας θα μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει με το "πάγωμα" της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός. 

Ο κ. Καμμένος, συγκεκριμένα, τονίζει, πως τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα ύψους 28 εκατ. ευρώ που ζητά η Γερμανία για να γίνει η εκταμίευση της δόσης μπορεί να προκύψουν από το δικό του υπουργείο.

«Η αναδιοργάνωση μονάδων με μεταφορά δυνάμεων στην παραμεθόριο και συρρίκνωση στρατοπέδων ανενεργών με περικοπή για το 2018 παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων μπορούν να εξασφαλίσουν το κονδύλι για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά. Τα νησιά μας είναι η Άμυνα της Πατρίδας», γράφει χαρακτηριστικά στο twitter.

Να σημειωθεί πως σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε επί της αρχής την καταβολή της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης των εθνικών διαδικασιών, δηλαδή την έγκριση της γερμανικής Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ