ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πάνος Σκουρλέτης ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πάνος Σκουρλέτης ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 88%, εξελέγη ο Πάνος Σκουρλέτης, ανοίγοντας το δρόμο για τον ανασχηματισμό.

Από τις 144 ψήφους, ο κ. Σκουρλέτης συγκέντρωσε 126 «ναι» και 18 λευκά.

Το όνομα του Πάνου Σκουρλέτη προτάθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που κατά την ομιλία του υπογράμμισε ότι το τέλος των μνημονίων επιβάλλει και αλλαγές στο κόμμα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι ο «πήχης» είναι πολύ υψηλά και πως οι εργαζόμενοι και η κοινωνία έχουν απαιτήσεις.

«Απέναντι σε αυτές τις ανάγκες, πρέπει να ενισχύσουμε τις δικές μας δυνάμεις και να κάνουμε τις προγραμματικές εμβαθύνσεις. Το οφείλουμε όταν, μετά τον επώδυνο συμβιβασμό του 2015, πηγαίναμε για τις εκλογές είχαμε μιλήσει για την όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη εφαρμογή ενός μνημονιακού, κατά τα άλλα, προγράμματος που δεν ενστερνιστήκαμε ποτέ, αλλά είχαμε δώσει την υπόσχεση ότι τελειώνοντας αυτήν την περίοδο θα ξαναπιάσουμε το νήμα των δικών μας αναφορών και προταγμάτων» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ανάγκη στη νέα περίοδο να ξαναθυμηθούμε αυτά όλα που έχουμε πει για το διακριτό ρόλο του κόμματος, την αναγκαία συμβολή του στη διαμόρφωση των βασικών κυβερνητικών κατευθύνσεων, να είναι το ‘όχημα' της κοινωνικής γείωσης που έχει ανάγκη μια κυβέρνηση της Αριστεράς για να επικοινωνεί με τις δυνάμεις που θέλει να εκφράζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ