ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα ανασχηματισμού

Ώρα ανασχηματισμού
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εντός της ημέρας, το αργότερο αύριο, αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά και την εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη με μεγάλο ποσοστό αποδοχής στην γραμματεία του κόμματος.

Με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για πλήρη αναδιάταξη κόμματος και κυβέρνησης που επί της ουσίας τίθενται σε εκλογική ετοιμότητα για τις τρείς αναμετρήσεις του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, αμετακίνητοι στα θέσεις τους παραμένουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Πάνος Καμμένος.

Αναβάθμιση αναμένεται για τον Αλέξη Χαρίτση που πιθανό να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας, στη θέση του Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος παραμένει στην Αντιπροεδρία. Το συγκεκριμένο υπουργείο θα «σπάσει» και θα δημιουργηθεί ένα νέο υπουργείο Επενδύσεων και Βιομηχανίας. Εδώ, ενδεχομένως να τοποθετηθεί πρόσωπο από χώρο της Κεντροαριστεράς, με πληροφορίες να θέλουν την κα Κατσέλη στα ηνία.

Στο υπουργείο Εσωτερικών έχουν ήδη ακουστεί τα ονόματα των Σπίρτζη, Παππά ενώ υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο και για την Όλγα Γεροβασίλη. Αν πάει ο κ. Σπίρτζης σε αυτό το υπουργείο, τότε ίσως ο κ. Κοντονής θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Το όνομα του κ. Κοντονή ακούγεται και για το υπουργείο Παιδείας.

Αναπληρωτής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να τοποθετηθεί ο Δημήτρης Βίτσας με ταυτόχρονη μετακίνηση του κ. Δρίτσα ή του κ. Κατρούγκαλου στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενώ ο κ. Κουβέλης αν μετακινηθεί, θα κατευθυνθεί προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Άγνωστο είναι αν τελικά οι Κονιόρδου, Γαβρόγλου, Κουρουμπλής, Αποστόλου και Σταθάκης βρεθούν εκτός υπουργικού συμβουλίου. Η κα Ξενογιαννακοπούλου αναμένεται να κατευθυνθεί στο υπουργείο Υγείας στη θέση του κ. Πολάκη, ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Kομματικά στελέχη όπως η κα. Σβίγγου και ο κ. Ζαχαριάδης αναμένεται να αναλάβουν θέσεις αναπληρωτών ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τον Πάνο Ρήγα ως υπουργό Επικρατείας.

Ζητούμενο παραμένει αν θα επαληθευθεί το σενάριο που θέλει στέλεχος της Κεντροδεξιάς να αναλαμβάνει θέση στην κυβέρνηση. Πληροφορίες αναφέρουν μια πιθανή τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως αναπληρώτρια ή αν δημιουργηθεί θέση υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει εκεί. Ο ρόλος του κ. Ραγκούση δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί και είναι άγνωστο αν θα αναλάβει κάποια κυβερνητική θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ