ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: Υπάρχει ενδεχόμενο διδασκαλίας των Λατινικών σε Α' ή Β' Λυκείου

Γαβρόγλου: Υπάρχει ενδεχόμενο διδασκαλίας των Λατινικών σε Α' ή Β' Λυκείου
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την κατάργηση του μαθήματος των Λατινικών, ο υπουργός Παδιείας, Κώστας Γαβρόγλου, φαίνεται πως έχει δεύτερες σκέψεις. Σε συνέντευξή του σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να διδάσκεται το μάθημα στην Α' ή στη Β' Λυκείου,

Η πρόταση του υπουργείου ανέφερε πως τα Λατινικά θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από την Κοινωνιολογία, όμως, μιλώντας στο Epsilon, ο κ. Γαβόγλου, σημείωσε πως είναι ανοιχτός σε πρόταση το μάθημα να διδάσκεται σε άλλη τάξη.

Μετά την ανακοίνωση των αλλαγών από το υπουργείο Παιδείας, ξέσπασαν οξείες αντιδράσεις και μάλιστα, πλέον, έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών με αίτημα την ανάκληση της απόφασης.

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, σε ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για μία «απαράδεκτη απόφαση» και ένα «μέτρο που αποκόπτει το ελληνικό σχολείο από τις ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού και που επιχειρείται στο όνομα μιας καινοφανούς, έξω από κάθε επιστημονική τεκμηρίωση, άποψης ότι στο μάθημα αυτό αρίστευαν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι».

«Ενδεχόμενη υιοθέτηση των μέτρων αυτών θα αποκόψει την ελληνική εκπαίδευση από ιστορικούς δεσμούς με τον ανεκτίμητο γλωσσικό πλούτο των κλασικών γραμμάτων, γεγονός που θα έχει συνέπειες -θλιβερές και απρόβλεπτες- για το μέλλον και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας», τονίζεται ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ