ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Καραμπινάτο σκάνδαλο η υπόθεση Πετσίτη

Χατζηδάκης: Καραμπινάτο σκάνδαλο η υπόθεση Πετσίτη
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη Βουλή έφτασε σήμερα Παρασκευή (21/12) η αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις σχέσεις που είχε ο Μανώλης Πετσίτης, ο στενός φίλος και συμμαθητής του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, με τον υπόδικο επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης φέρνοντας στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, επικαλούμενος ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, o κ. Μανώλης Πετσίτης, φίλος και συμμαθητής του κ. Νίκου Παππά κατάφερε, από σερβιτόρος που ήταν, να συνδιαλέγεται με επιχειρηματίες και να ανεβάσει το ετήσιο εισόδημά του από τα 4.900 ευρώ στα 200.000.

Η αναφορά του κ. Χατζηδάκη είναι βασισμένη στο ρεπορτάζ του Newsbomb.gr καθώς, όπως είπε, την εποχή που ο κ. Πετσίτης είχε μισθοδοτηθεί από τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και παρείχε «υπηρεσίες» στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ και είχε συναντήσεις με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Θεόδωρο Κιτσάκο.

Όπως είπε, ο «Μανώλης του Παππά» ήταν θαμώνας στο γραφείο του στη ΔΕΠΑ.

Δεδομένου ότι ο κ. Πετσίτης το 2016 και το 2017 συναντούσε τον κ. Κιτσάκο, με τη «διπλή ιδιότητά» του, δηλαδή ως στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά και ως συνεργάτης – μισθοδοτούμενος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο πρώην CEO της ΔΕΠΑ καλείται να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών.

Δεδομένου επίσης ότι εκείνη την περίοδο η ΔΕΠΑ ήταν σε δικαστική διαμάχη με την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, καθώς η επιχείρηση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τη «φέσωνε» μηνά με το μηνά - με το χρέος σήμερα να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ – τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE ως καραμπινάτο σκάνδαλο. «Είναι η κορυφή του παγόβουνου της διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα: «Λαυρεντιάδης, Αρτεμίου, Παππάς… Γύρω - γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης (σ.σ. Πετσίτης)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ