ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσίκης: Όταν αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας, η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη

Κατσίκης: Όταν αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας, η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την άποψη ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών άρα «η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη», διατύπωσε ο Κώστας Κατσίκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.   

«Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών», υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, στο Θέμα 104,6, ενώ σε ερώτηση για το πότε τοποθετείται χρονικά η αποχώρηση ο κ. Κατσίκης ανέφερε ότι «εμείς θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Όσον αφορά τώρα τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του Πάνου Καμμένου σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο Κώστας Κατσίκης επισήμανε: «Από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή; Οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ».

Σε ερώτηση για το πότε τοποθετεί χρονικά την εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών προς ψήφιση στη βουλή, ο Κώστας Κατσίκης είπε ότι «έχει γίνει μια συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου - ευελπιστώ να τηρηθεί - ότι το θέμα αυτό να μην μας απασχολήσει μέχρι τον Μάρτιο» και συμπληρώνοντας ξεκαθάρισε πως «σε περίπτωση που ο Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό δεν θα την δώσουμε».

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα βρεθούν 151 βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και υποστήριξε ότι «δεν τίθεται θέμα ερώτησης αν η Κουντουρά ή ο Ζουράρις θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχετε ακούσει καμία τέτοια δήλωση αυτών των βουλευτών;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ