ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live: Κυβερνητικό «διαζύγιο»: Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Τσίπρας, «όχι» απαντά ο Καμμένος

Live: Κυβερνητικό «διαζύγιο»: Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Τσίπρας, «όχι» απαντά ο Καμμένος
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την παραίτηση του Πάνου  Καμμένου από το υπουργείο Άμυνας και την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει ότι σκοπεύει να ζητήσει  ψήφο εμπιστοσύνης και την αντιπολίτευση να έχει ήδη αρχίσει να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της.

Μετά το «ραντεβού» του με τον Πάνο Καμμένο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Άμυνας και ότι θα κάνει δεκτές και όλες τις παραιτήσεις που θα τεθούν υπόψη του.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε δε, ότι τη θέση του υπουργού Αμύνης αναλαμβάνει ο ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Με τη σειρά του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την απόφαση των ΑΝ.ΕΛ να πουν «όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ζήτησε δε, να διενεργηθεί δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προτείνοντας να στηθούν κάλπες τον Μάιο όταν οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για τις ευρωεκλογές.

Απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece, ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι έχει επαφές και με άλλους βουλευτές που θέλουν να ενταχθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ