ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία των Πρεσπών: Άγριος καβγάς Θεοδωράκη με Ψαριανό - Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια

Συμφωνία των Πρεσπών: Άγριος καβγάς Θεοδωράκη με Ψαριανό - Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σοβαρό επεισόδιο μέσα στο Κοινοβούλιο σημειώθηκε μεταξύ του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γρηγόρη Ψαριανού, αμέσως μετά την ομιλία του πρώτου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Ψαριανός πλησίασε απειλητικά τον κ. Θεοδωράκη ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα στην Ολομέλεια είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αποκαλύψει ποιος «σκότωσε» το Ποτάμι.

«Ντροπή σου» του φώναξε ο κ. Ψαριανός.

Εκνευρισμένος ο Σταύρος Θεοδωράκης άρχισε να φωνάζει: «Το δρόμο μου και το δρόμο σου».

Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ψαριανός έσπρωξε τον Θεοδωράκη ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του.

Στο επεισόδιο αμέσως επενέβησαν οι… ψυχραιμότεροι και αποφεύχθηκε η σύρραξη.

Ο κ. Ψαριανός έκανε πάντως λίγο αργότερα λόγο για «κατά φαντασία επεισόδιο», ωστόσο παραδέχεται ότι υπήρξε «έντονος διαξιφισμός» στο διάδρομο της Βουλής ανάμεσα στον ίδιο και τον Σταύρο Θεοδωράκη, με αφορμή την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού και «κάποια αβάσιμα» που -κατά τον ανεξάρτητο βουλευτή- είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Δεν υπήρξαν ούτε βρισίδια, ούτε απειλές κλπ. Τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις και περίεργα δημοσιεύματα. Το μόνο που πράγματι ειπώθηκε είναι το “καθένας τώρα το δρόμο του”, από τον Σταύρο Θεοδωράκη», αναφέρει ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Επιχειρώντας μάλιστα να κατεβάσει ακόμα περισσότερο τους τόνους ο κ. Ψαριανός συμπλήρωσε: «Επειδή πολλοί διψάνε για ξεμαλλιάσματα στις γειτονιές από κυράτσες που ουρλιάζουν, τούς παραπέμπουμε στις παλιές ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Εμείς κυράτσες δεν είμαστε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ