ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης για Μεγαλοοικονόμου: Ήρθε με μια εικόνα της Παναγίας και την έβαλα στις εκλογικές λίστες

Λεβέντης για Μεγαλοοικονόμου: Ήρθε με μια εικόνα της Παναγίας και την έβαλα στις εκλογικές λίστες
(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σκωπτικά απάντησε στα χτεσινά λεγόμενα της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας ότι δεν την γνώριζε πριν τις εκλογές αλλά αποφάσισε να την εντάξει στα ψηφοδέλτιά του όταν πήγε να τον δει με μια εικόνα της Παναγιάς στα χέρια να τον δει

«Ο Τσίπρας να μιλήσει με την κυρία, η οποία είναι η Νo. 151 βουλευτής που στηρίζει την κυβέρνησή του, με αυτόν να κάνει ντιμπέιτ» είπε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της εμφάνισης χτες στον ΣΚΑΪ, η κ. Μεγαλοοικονόμου κατήγγειλε ότι ο Βασίλης Λεβέντης της ζήτησε να μην παραιτηθεί καθώς θα έχανε μια έδρα, δεδομένου ότι ο επιλαχών Γιάννης Καλλιάνος είχε ήδη προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο της συζήτησης… απασφάλισε, ερχόμενη σε αντιπαράθεση με τον Βασίλη Οικονόμου.

Στην καταγγελία της Μεγαλοοικονόμου ότι έχει ηχογραφημένες συνομιλίες της με τον Βασίλη Λεβέντη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε ότι πράγματι είχε τέτοια συζήτηση μαζί της το 2016 αλλά χωρίς άλλη συνέχεια. Μάλιστα, προσέθεσε ότι λίγους μήνες αργότερα αποχώρησε από το κόμμα.

Όπως υποστήριξε, η κ. Μεγαλοοικονόμου του ζητούσε να την κάνει αντιπρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων και να της διαθέσει θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, προκειμένου να διορίσει την κόρη της, με τον πρόεδρο του κόμματος να της απαντά αρνητικά.

«Δεν την ήξερα την κυρία πριν την βάλω στις λίστες. Ήρθε με μια εικόνα της Παναγίας στα χέρια, 15 ημέρες πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια κι έτσι μπήκε στις λίστες» είπε ο Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει την υπόθεση στον Εισαγγελέα η πρώην βουλευτής του κόμματός του.



Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση ώστε οι έδρες των βουλευτών που παραιτούνται να επιστρέφονται στο κόμμα με το οποίο εκλέγονται ώστε «να μην αλλοιώνεται η λαϊκή ετυμηγορία».

«Τώρα που προέκυψε η συζήτηση να εξαγοράζονται βουλευτές, να μετακινούνται, να αποφασίζουν αλλιώς, πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις για τις βουλευτικές έδρες», ανέφερε ο κ. Λεβέντης, και συνέχισε: «Ο κ. Βούτσης προτείνει να διαλύεται η ΚΟ, να γινόμαστε ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά να μας παρέχονται τα “εφόδια”, αυτό δεν θα το δεχθούμε, θα απέχουμε από την ψηφοφορία».

Στρέφοντας τα «πυρά» του κατά του Πάνου Καμμένου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως με τις δικές του πλάτες στην κυβέρνηση ήρθε η Συμφωνία των Πρεσπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ