Βούτσης: Κανένα σενάριο για εκλογές πριν από τον Μάιο
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες τον Μάιο ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
«Στόχος μας είναι ο Οκτώβριος, εργαζόμαστε για εκλογές τον Οκτώβριο», είπε ο Νίκος Βούτσης στο περιθώριο κοπής της πίτας των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής και πρόσθεσε πως «σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο να γίνουν εκλογές πριν τον Μάιο».
Ο Πρόεδρος της Βουλής που «πολιορκήθηκε» από τους δημοσιογράφους συμπλήρωσε λίγο αργότερα, πως τον Μάιο η χώρα μπαίνει σε μια προεκλογική περίοδο και πως ο ίδιος συμφωνεί με τον πρωθυπουργό για εξάντληση της κυβερνητικής θητείας.
«Ως προς το Κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε, πως κάποια στιγμή στο νέο Σύνταγμα να συζητηθούν και πιο αυστηροί κανόνες για τις διάλυση της Βουλής έτσι ώστε η τετραετία να είναι πιο οριοθετημένη και διασφαλισμένη.
Σε ό,τι αφορά στους «6» ανεξάρτητους βουλευτές που συντάχθηκαν αλλά δεν εντάχθηκαν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του κατά το Σύνταγμα, εκτιμώντας πάντως, πως η ΝΔ δεν θα προκαλεί ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή.
«Είναι μια προκριματική δική τους δήλωση ώστε αυτό όταν ζητείται να μπορεί να επαναβεβαιωθεί», σημείωσε, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν νομοσχέδια πέραν των Πρεσπών, όπως π.χ. για την Εκκλησία, που μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες εκ μέρους τους.
«Έπρεπε να τελειώσει η συζήτηση ότι η κυβέρνηση είναι μειοψηφική», είπε χαρακτηριστικά και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το γεγονός ότι οι κ.κ. Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις παραμένουν και βουλευτές των ΑΝΕΛ, χαρακτήρισε περισσότερο περίεργο το γεγονός να αιωρείται μια πρόταση μομφής και να μην γίνεται.
Έκανε παράλληλα, γνωστό ότι την Πέμπτη εισάγεται προς κύρωση στην αρμόδια επιτροπή το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και πως την Παρασκευή θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Πού αναμένονται καταιγίδες και χαλάζι
Βίντεο ντοκουμέντο:Ο Μάικλ Τζάκσον απαντά στις κατηγορίες για παιδοφιλία με αποσπάσματα από τη Βίβλο
«Δεν είμαι ανόητη»: Ντοκιμαντέρ του BBC αποκαλύπτει ότι η Μέρκελ ήταν έτοιμη να επιτρέψει το Grexit
Άκης Τσελέντης στο CNN Greece: «Δεν έχουμε τελειώσει με τους σεισμούς στην κεντρική Ελλάδα»
Πέθανε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων – Τους εξανάγκαζαν να πωλούν λαθραία τσιγάρα
10:32
Δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες από το Ισραήλ παρά την εκεχειρία στη Γάζα
10:20
Κακοκαιρία Byron: Απεγκλωβισμοί πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα στην Αθήνα
10:14
Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Λακωνία - Υποχωρούν σταδιακά τα φαινόμενα
10:11