ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Μαξίμου κατά Μητσοτάκη με αφορμή τα γαλάζια σενάρια για 4ο Μνημόνιο

Αιχμές Μαξίμου κατά Μητσοτάκη με αφορμή τα γαλάζια σενάρια για 4ο Μνημόνιο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Tο σενάριο του 4ου μνημονίου φαίνεται πως τροφοδοτούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με αντιπολιτευτική σκοπιμότητα. Μετά τον Κώστα Κουκοδήμο ο οποίος εν μέρει ανακάλεσε την δήλωση του, σειρά παίρνει ο Γιώργος Στύλιος.

Ο βουλευτής Άρτας είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο κατά την σύντομη κυβερνητική του θητεία το 2014 ως υφυπουργός Παιδείας. Μια δήλωσή του (σ.σ. είχε πει πως η Λιάνα Κανέλλη «θέλει Κασιδιάρη») τον υποχρέωσε τότε σε παραίτηση.

Ο Γιώργος Στύλιος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, υπεραμύνθηκε της δήλωσης Κουκοδήμου προεξοφλώντας ένα 4ο Μνημόνιο λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης και το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το οποίο έχει δεσμευτεί η χώρα.

«Το δεδομένο είναι ότι είμαστε σε επιτήρηση και πρέπει να έχουμε πλεονάσματα 3,5%. Πριν από 10 ημέρες είχαμε μια δήλωση του κ. Δραγασάκη για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτά τα επιπλέον χρήματα θα τα δώσουν οι Έλληνες πολίτες. Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση σε συμφωνία με τους δανειστές προσπαθεί να δώσει μια λύση σε σχέση με την πρώτη κατοικία. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν 5000 πλειστηριασμοί γιατί δεν πάμε καλά στα οικονομικά. Αν λοιπόν αναγκάζεσαι να βγεις στις αγορές με υψηλά επιτόκια 3,5%, πολύ πιθανόν είναι να πας σε 4o Μνημόνιο» είναι η χαρακτηριστική του δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Μετά τον κ. Κουκοδήμο, ακόμη ένας βουλευτής της ΝΔ, αυτή τη φορά ο κ. Γιώργος Στύλιος, προεξόφλησε τέταρτο Μνημόνιο σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη» σχολιάζουν κύκλοι του Μαξίμου εξηγώντας πως «κάθε μέρα επιβεβαιώνεται όλο και πιο έντονα, ότι με τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά, η ΝΔ έχει μείνει χωρίς άλλοθι και πλέον αναγκάζεται να ομολογήσει ότι χρειάζεται τον μανδύα των μνημονίων για να μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Τις απολύσεις, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μείωση του κατώτατου μισθού, το ασφαλιστικό Πινοσέτ και ό,τι αντικοινωνικό μέτρο δεν κατάφερε ούτε το ΔΝΤ να επιβάλλει».

Καταλήγουν σημειώνοντας πως «επειδή ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει με την όρεξη μετά τις εκλογές, μπορεί να αρκεστεί στην εφαρμογή του προγράμματός του στο εσωτερικό της ΝΔ. Αν βέβαια ο κ. Γεωργιάδης του επιτρέψει να παραμείνει αρχηγός της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ