ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποδεικνύει ότι το δημόσιο αποτελεί μέρος της λύσης

Τσακαλώτος: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποδεικνύει ότι το δημόσιο αποτελεί μέρος της λύσης
AP Photo/Petros Giannakouris

Mε αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την παράδοση του Κέντρου Πολιτιμού Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος στο ελληνικό Δημόσιο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζει την αντίληψή του ότι ο δημόσιος τομέας είναι «μέρος της λύσης, και όχι συνώνυμο του προβλήματος».

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου, στα δύο χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών, «η κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας του ΚΠΙΣΝ -όπως δείχνουν και τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας κοινού τα οποία δημοσίευσε το Κέντρο- η καταγραφή του ως βασικού προορισμού ψυχαγωγίας, μάθησης και άθλησης και κορυφαίου προορισμού πολιτισμού της Αθήνας, αλλά και η ανάδειξή του ως βασικού μητροπολιτικού πάρκου της πρωτεύουσας, έρχονται να αμφισβητήσουν την αντίληψη ότι στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας είναι συνώνυμο του προβλήματος».

«Το αντίθετο συμβαίνει. Το Δημόσιο μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης», επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών.

«Το γεγονός αυτό γίνεται αποδεκτό από τους πολίτες, καθώς σύμφωνα με την ίδια έρευνα το σύνολο σχεδόν των επισκεπτών έχει θετική άποψη για το Κέντρο ενώ το 61% αυτών γνωρίζει ότι το ΚΠΙΣΝ βρίσκεται υπό την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ