ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική «θύελλα» για τις επιθέσεις κουκουλοφόρων

Πολιτική «θύελλα» για τις επιθέσεις κουκουλοφόρων
EUROKINISSI

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η πολιτική αντιπαράθεση για την ανομία, μετά από τις επιθέσεις του Σαββατοκύριακου κατά αστυνομικών στόχων.

Η επίθεση στο Α.Τ. Ακρόπολης στην Αθήνα αλλά και οι μολότοφ εναντίον αστυνομικών έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η οποία ζητά να θωρακιστούν οι αστυνομικοί.

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα θρηνήσουμε θύματα» τονίζει, μεταξύ άλλων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Πολιτική «θύελλα»

Το ζήτημα της ανομίας, το οποίο έχει πολλάκις προκαλέσει προστριβές μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε το πρωί και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία υπογράμμισε πως είναι «απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής».

«Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Η αστυνομία κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της αστυνομίας. Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται» τόνισε η ίδια.

Στρέφοντας τα «πυρά» της κατά της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Γεροβασίλη είπε: «Έχει σημασία πότε επιλέγονται ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας… Επιλέγονται όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της Νέας Δημοκρατίας σε ζητήματα παιδεραστίας. Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία. Υπηρετώ το δόγμα "νόμος και τάξη" για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Μάλιστα, με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών η κ. Γεροβασίλη μίλησε για «συνδικαλιστές που υπηρετούν αυτή τη λογική».

Χτες, κόντρα ξέσπασε και μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του τομεάρχη της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Χαρακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πολιτική σκανδαλώδους ανοχής και στρουθοκαμηλισμού απέναντι σε φαινόμενα βίας και ανομίας» και ισχυρίστηκε ότι στο υπουργείο είναι «αδρανείς παρατηρητές».

Η απάντηση από πλευράς του υπουργείου ήρθε άμεσα:

«Ας κοιτάξουν στους κόλπους τους για να βρουν την ανομία πολλών δεκαετιών, η οποία ήταν η αιτία της βίαιης μεταβολής της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Στα του οίκου τους, βέβαια, είναι υπόδειγμα αδρανούς παρατηρητή».

Υπογράμμιζε δε πως: «Η ΝΔ έχει χάσει κάθε επιχείρημα στο κομμάτι της πραγματικής ζωής» και «θέλει να επιχειρηματολογήσει για το δόγμα περί νόμου και τάξης, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ