ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Στις 10 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Στις 10 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μικρή άνοδο καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση που παρουσίασε η Pulse στον ΣΚΑΪ χωρίς όμως να είναι ικανή να ανατρέψει την εικόνα νίκης της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 10%.

Συγκεκριμένα, στην αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία αποσπά το 32,5%, μένοντας στάσιμη, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ βελτίωσε το ποσοστό του κατά μία μονάδα και βρίσκεται πλέον στο 22,5%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή τη δημοσκόπηση παρουσιάζει πολύ χαμηλή συσπείρωση με το 53% των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις δεύτερες εκλογές του 2015 να δηλώνει πως παραμένει πιστό στο κόμμα. Σε σχέση με μέτρηση του Φεβρουαρίου η συσπείρωση έχει βελτιωθεί κατά δύο μονάδες. Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 82%.

Στην μάχη για την τρίτη θέση ισοδυναμούν για πρώτη φορά φέτος η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής, με 7,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%. Παρατηρείται επίσης μικρή μείωση των αναποφάσιστων, που πέφτουν κατά μία μονάδα, στο 11%.

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου καταγράφει 2,3% και η Ένωση Κεντρώων 2%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και Το Ποτάμι ακολουθούν με 1,4%.

Οικονομία, φορολογία και Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται να είναι οι βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση χάνει έδαφος και στην πάταξη της διαφθοράς.

Στην παράταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 38 μονάδες. Το 61% εκτιμά πως η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα αναδειχτεί πρώτη δύναμη, έναντι 23% που προβλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά έχει μειωθεί κατά μία μονάδα συγκριτικά με τον Φεβρουάριο αλλά παραμένει σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2018.

Ανάλογη είναι η εικόνα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί αμετάβλητο προβάδισμα 11 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα.


Η έρευνα διενεργήθηκε στις 23, 26 και 27 Μαρτίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.452 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου. Το δειγματοληπτικό σφάλμα υπολογίζεται στο ±2,6%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ