ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρες στη Βουλή για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Κόντρες στη Βουλή για την Επιτροπή Ανταγωνισμού
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το πράσινο φως για τον διορισμό του προέδρου και των υπολοίπων νέων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού άναψε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Την τελική απόφαση για τον διορισμό του Γιάννη Λιανού στη θέση του προέδρου, της Καλλιόπης Μπενετάτου στη θέση της αντιπροέδρου και των Μαρία Ιωαννίδου και Μαριάννα Ράντου ως τακτικά μέλη – εισηγητές, θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προαναγγείλει, να αποχωρεί από την ψηφοφορία. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος που νωρίτερα είχε ζητήσει την αναβολή της συζήτησης, χαρακτήρισε αντισυνταγματική και ενάντια στο κοινοτικό δίκαιο τη διαδικασία, ενώ ο Σπύρος Λάππας κατηγόρησε για υποκρισία τον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο e-mail που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν προσλήψεις γνωστών τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφέρθηκε στην απάντησή του ο υπουργός Ανάπτυξης, λέγοντας πως αυτό είναι υποκρισία. «Αν δεν ήσασταν υποκριτής θα είχατε ζητήσει εξεταστική για το mail που κυκλοφόρησε με τα ονόματα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα υποτιθέμενο δικό μου χαρτί που κουνούσε στη Βουλή ο κ. Πολάκης, και χωρίς να υπάρχει mail για μένα, κάνατε εξεταστική», είπε με τον Σπύρο Λάππα να καλεί τον υπουργό να ανακαλέσει τα περί υποκρισίας.

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στη Βασιλική Θάνου με αφορμή παλαιότερη μήνυση του επιχειρηματία Βγενόπουλου εναντίον της και σημείωσε πως η τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντικαταστάθηκε «όχι μόνο επειδή ήταν ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή Τσίπρας, Παππάς κλπ., αλλά γιατί δεν επιτρέπεται σε αυτή την επιτροπή να υπάρχει πρόσωπο που θα μπορούσε οποιοσδήποτε να το ταυτίσει με ένα πολιτικό κόμμα και του δικού μου συμπεριλαμβανομένου.

«Είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με το ευρωπαϊκό δίκαιο η επιλογή σας, έγινε φωτογραφικά για να εξοβελιστεί από την επιτροπή ανταγωνισμού η κ. Θάνου ακριβώς ενόψει κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν τον τύπο και για τις οποίες η ΝΔ δεν θέλει να προχωρήσει ο έλεγχος…

Προστατευόμενος σας υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έχει παραπεμφθεί για κακουργηματικές πράξεις και εκκρεμεί η απόφαση στην δικαιοσύνη», υποστήριξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά πως «κατηγορούμενους προστατευόμενους έχει μόνο ο κ. Πολάκης».

Η νέα σύνθεση της επιτροπής Ανταγωνισμού εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους μόνον των βουλευτών της ΝΔ. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν παρών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ