ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν στέλνω στο δικαστήριο τον Τσίπρα

Μητσοτάκης: Δεν στέλνω στο δικαστήριο τον Τσίπρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αύριο, Τετάρτη αναμένονται εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis και το πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει ξεκάθαρα θέση και βγάζει από το κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα. «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην υπόθεση για τη «σκευωρία της Novartis» που διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ΝΔ δεν θα βάλει στο ίδιο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Από την πρώτη στιγμή τα στελέχη της ΝΔ έκαναν λόγο για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis. Σκευωρία στημένη από συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Δικαιοσύνης, πάντα κατά την διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Την Τετάρτη λοιπόν αναμένεται να ανοίξει και ο φάκελος που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, που θα περιλαμβάνει σημαντικό υλικό, όπως την κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Οι πληροφορίες που ήδη διακινούνται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να μην θέλει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να εμπλέξει τον κύριο Τσίπρα, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ευθέως κατηγορήσει τον τέως πρωθυπουργό ως ηθικό αυτουργό της όλης υπόθεσης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει σίγουρα τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον (εκτός από το νομικό σκέλος των ευθυνών), αφού σίγουρα θα αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μέσα στην Βουλή για αρκετούς μήνες.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση με τον κ. Παπαγγελόπουλο ενδέχεται να επιφέρει τριγμούς και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας κάτι το οποίο δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση ο σημερινός πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη «στοχοποίησε» Παπαγγελόπουλο

Ενδεικτικό των διαθέσεων και των σκέψεων της κυβέρνησης είναι τα όσα ανέφερε το πρωί της Τρίτης η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε πως όσα γίνουν θα πρέπει να είναι ακριβώς στοιχειοθετημένα και αν από την έρευνα για τον κ. Παπαγγελόπουλο προκύψουν στοιχεία που αφορούν άλλους πολιτικούς, «να το δούμε τότε σε επίπεδο πλέον εφαρμογής του νόμου».

«Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, εξηγώντας το σκεπτικό της, με βάση το οποίο στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να συσταθεί εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.

Η κυρία Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι εκφράζει μια τελείως προσωπική της άποψη και πως η Βουλή θα λάβει τις αποφάσεις.

Πρόσθεσε πως, εάν προκύψουν στοιχεία που να αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, τότε «βεβαίως θα έρθει ο κ. Τσίπρας, διότι κουκούλωμα αυτής της υπόθεσης δεν αντέχεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ