ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε «δύο βάρκες» ο ΣΥΡΙΖΑ για τους υδρογονάνθρακες

Σε «δύο βάρκες» ο ΣΥΡΙΖΑ για τους υδρογονάνθρακες
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στα δύο «κόπηκε» ο ΣΥΡΙΖΑ για τους υδρογονάνθρακες που συζητήθηκαν και αναμένεται να ψηφιστούν την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής. 

Ο «νέος» εισηγητής του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης που αντικατέστησε τον Σωκράτη Φάμελλο που υποστήριξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση που προηγήθηκε στην επιτροπή, δήλωσε πως θα δηλώσουν «παρών», προκαλώντας το αιχμηρό σχόλιο του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ότι είναι «για πολιτική ψυχοθεραπεία».

Κι αυτό γιατί, ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμάσει και παρουσιάσει τις συμβάσεις αυτές λίγο πριν τις εκλογές. Ο κ. Χατζηδάκης μάλιστα, ανέφερε πως η κυβέρνηση της ΝΔ κυρώνει τις συμβάσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο μήκος κύματος από την επίσημη θέση του κόμματος βρέθηκαν ο Νίκος Φίλης και ο Θοδωρής Δρίτσας. Ο πρώην υπουργός Παιδείας στην παρέμβασή του ανέφερε πως είναι μεν θετική η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ, το «παρών όμως δεν φθάνει» και πως θα πρέπει η Κουμουνδούρου να κάνει την αυτοκριτική της και να καταψηφίσει τις σχετικές συμβάσεις. Από την πλευρά του ο Θοδωρής Δρίτσας ζήτησε την απόσυρση των συμβάσεων.

«Εσείς αποφασίσατε να πουλήσετε τα ΕΛΠΕ. Ψηφίζουμε παρών διότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα υπερασπιστείτε τα συμφέροντα της χώρας», σχολίασε ο Παύλος Πολάκης.

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ