ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης για Τζανακόπουλο - Πολάκη: Όφειλαν οι ίδιοι να είχαν ζητήσει την αυτοεξαίρεσή τους

Καλαφάτης για Τζανακόπουλο - Πολάκη: Όφειλαν οι ίδιοι να είχαν ζητήσει την αυτοεξαίρεσή τους
ΙΝΤΙΜΕ/ ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Όφειλαν οι ίδιοι να είχαν ζητήσει την αυτοεξαίρεσή τους», δήλωσε νωρίτερα απόψε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την απόφαση για την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, από τη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Ο Σταύρος Καλαφάτης, λίγη ώρα αφότου, ο ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλούσε ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση της ειδικής επιτροπής, στέλνει μήνυμα υπογραμμίζοντας ότι «η Βουλή δεν εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται».

«Όσοι είναι βασικοί μάρτυρες όπως εν προκειμένω οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, δεν μπορούν να παριστάνουν τους εισαγγελείς. Όφειλαν οι ίδιοι να είχαν ζητήσει την αυτοεξαίρεσή τους, σύμφωνα και με την από το 2010 γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής σε ανάλογη περίπτωση», δήλωσε ειδικότερα ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

«Δεν το έπραξαν με προφανή σκοπιμότητα να στήσουν ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία της υπό διερεύνησης υπόθεσης. Ας το καταλάβουν, η Βουλή δεν εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ