ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Ρόλο γεφυροποιού αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής

Προανακριτική: Ρόλο γεφυροποιού αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ρόλο γεφυροποιού στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Κώστας Τασούλας που έλαβε την επιστολή του τέως πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας. Καρφώνοντας δε, τον Παύλο Πολάκη, επεσήμανε πως «το θέμα θα λυθεί θεσμικά κι όχι με τραμπουκισμούς, τσαμπουκάδες, ύβρεις, απειλές και ακτιβισμούς».

Στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους και ερωτηθείς για όσα είπε ο κ. Πολάκης στον ΑΝΤ1 «ας τολμήσουν να φέρουν τη φρουρά να μας απομακρύνει», έκανε λόγο για παρακμιακά φαινόμενα. «Είναι εσφαλμένη και περιττή παρακμιακή πρακτική που δεν έχει θέση στο Κοινοβούλιο», είπε και άφησε να εννοηθεί ότι αναζητείται ενδιάμεση λύση. Εκτίμησε, πάντως, πως τα πράγματα δεν θα φτάσουν στα άκρα την Τρίτη, που συνεδριάζει εκ νέου η Προανακριτική Επιτροπή. «Το πρόβλημα δεν θα λυθεί με τον τρόπο που πάνε να το λύσουν οι δύο συνάδελφοι».

Ο Κώστας Τασούλας απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι πρώτα θα απαντήσει στα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα που θέτει ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του και εκ των υστέρων, αν χρειαστεί, θα αποστείλει επιστολή στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντικατάσταση των δύο βουλευτών του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ