ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ
ΙΝΤΙΜΕ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του άρθρου 3 του νομοσχεδίου της ΔΕΗ υπέβαλε στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, καταστρατηγείται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην επιχείρηση και δημιουργούνται εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων.

Για συνειδητή επιλογή και στρατηγικό σχεδιασμό της ΝΔ να ξεπουλήσει και να απαξιώσει τις ενεργειακές δομές εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να καταργήσει το ΑΣΕΠ και να χτίσει ξανά το κομματικό κράτος.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο εισηγητής Φίλιππος Φόρτωμας υποστήριξε ότι επίκεντρο των αλλαγών του νομοσχεδίου «βρίσκεται η ΔΕΗ». Όπως είπε, οι βασικές αλλαγές στην λειτουργία της γίνονται «για να την ενισχύσουμε και να λειτουργεί με ευελιξία όπως οι ανταγωνιστές της». Έκανε δε λόγο, για ευέλικτες προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου, ανάλογες και αντίστοιχες με τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να καταργούνται οι εγγυήσεις του ΑΣΕΠ που θα διατηρεί έλεγχο νομιμότητας.

Το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ καταψηφίζει η αντιπολίτευση, πλην της Ελληνικής Λύσης που έχει επιφυλαχθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ