ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νταβός 2020: Σύντομο τετ-α-τετ Μητσοτάκη με την Ιβάνκα Τραμπ

Νταβός 2020: Σύντομο τετ-α-τετ Μητσοτάκη με την Ιβάνκα Τραμπ
screen grab/ instagrm

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα είχαν ένα σύντομο τετ-α-τετ με την κόρη του Αμερικανού προέδρου Ιβάνκα Τραμπ στο Νταβός.

Η συνάντηση έγινε κατά τη διάρκεια του γεύματος που παραχώρησε η Washington Post. Μάλιστα ο πρωθυπουργός ανέβασε και ένα story στο Instagram από τη σύντομη συνομιλία τους.

Η Ιβάνκα Τραμπ που είναι σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον συνόδευσε στο θέρετρο των ελβετικών Άλπεων, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες του Φόρουμ με επίκνετρο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είχε σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες.

Ανάμεσά τους ο καθηγητής Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford Niall Ferguson, ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, ο διευθύνων σύμβουλος της ENEL, Francesco Starace, η διευθύνουσα σύμβουλος της Visa Europe, Charlotte Hogg, ο πρόεδρος του Bloomberg, Peter T. Grauer, ο διευθύνων σύμβουλος της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, η οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux και ο επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ