ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Κορυφώνεται η τουρκική προκλητικότητα

Χαρίτσης: Κορυφώνεται η τουρκική προκλητικότητα
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την εκτίμηση ότι κορυφώνεται η τουρκική προκλητικότητα, έκανε σήμερα ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σε συνέντευξή του στους Μ. Κούτρα και Ν. Φελέκη στον Θέμα 104,6 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε συγκεκριμένα:

«Σήμερα, η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στην κορύφωσή της η χώρα μας. Καλέσαμε την κυβέρνηση να μην επισπεύσει την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας και να την αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της διασφάλισης των εθνικών μας συμφερόντων και να διασφαλίσει τη ρητή διαβεβαίωση του προέδρου Τραμπ ότι η χώρα μας θα λάβει την απαραίτητη στήριξη ώστε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση από την τουρκική πλευρά».

Ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι: «Δυστυχώς είναι η Τουρκία που πετυχαίνει την αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή και στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε μια κίνηση επικίνδυνη και τυχοδιωκτική, αποστέλλοντας πυραύλους Patriot και στρατιωτικά στελέχη στη Σ. Αραβία. Εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις τρίτων χωρών, χωρίς μάλιστα την ομπρέλα του ΟΗΕ. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα», προσέθεσε.

Για τις βάσεις

Σε ό,τι αφορά τις αμερικανικές βάσεις, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι: «Η αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ πρέπει να βασίζεται στην ευθυγράμμιση των εθνικών συμφερόντων των δύο χωρών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μεν τις συνομιλίες για αναβάθμιση των αμυντικών και διπλωματικών μας σχέσεων με τις ΗΠΑ, αλλά είχαμε καταστήσει σαφές προς του συμμάχους μας ότι η Ελλάδα δεν είναι δεδομένη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ