ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή γλώσσα Καραμανλή κατά συνδικαλιστών για την απροειδοποίητη απεργία

Σκληρή γλώσσα Καραμανλή κατά συνδικαλιστών για την απροειδοποίητη απεργία
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Για την απεργία στον προαστιακό και στα τρένα που έγινε γνωστή το πρωί της Τρίτης και αιφνιδίασε πολλούς μίλησε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας πως «θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα».

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι ενώ από χθες στις 19:00 πάρθηκε απόφαση συμμετοχής στην απεργία, δεν ειδοποιήθηκε το επιβατικό κοινό αλλά ούτε και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, «κάτι το οποίο δείχνει τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους και της ελληνικής νοοτροπίας συγκεκριμένων συνδικαλιστών».

«Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το ''έτσι θέλω'', με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές και κλείδωσε το αμαξοστάσιο στο Ρέντη», «μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο προαστιακός. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, μάλιστα, να αποχωρήσουν και να ανοίξει το αμαξοστάσιο στο Ρέντη «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι βαριές».

Απεργία: Σφοδρή κόντρα για την απροειδοποίητη απεργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και θα κληθούν σε απολογία οι υπεύθυνοι για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο Ρέντη. Σε ερώτηση εάν θα ελεγχθούν μόνο πειθαρχικά, ο υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι η εκτελεστική εξουσία κινείται πειθαρχικά και η δικαστική με τις διαδικασίες που προβλέπει η δικαιοσύνη.

«Θέλουμε να στείλουμε καθαρό μήνυμα ότι δεν μπορεί μια συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων να κρατά σε ομηρία και συναδέλφους τους που θέλουν να εργαστούνε αλλά το κυριότερο, τους ανθρώπους αυτούς που περίμεναν σήμερα να επιβιβαστούν τον προαστιακό», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ