ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέχρι 30 Ιουνίου

Θεοδωρικάκος: Παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέχρι 30 Ιουνίου
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Έκκληση για την ευλαβική τήρηση των μέτρων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει μια σειρά μέτρων για να «διευκολυνθεί η ζωή όλων των ανθρώπων».

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως τα σχολεία έκλεισαν γιατί τα παιδιά μπορεί να είναι φορείς του ιού και όχι για να κάνουν διακοπές. «Θα πρέπει να μείνουν σπίτι, σε μικρές παρέες» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και για αυτό δίνεται και παράταση έως και τέσσερις μήνες για την καταβολή του ΦΠΑ.

Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι προτιμότερο οι πολίτες να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα και να μην συνωστίζονται στις υπηρεσίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης την παράταση για τη δήλωση τετραγωνικών μέτρων –είτε ηλεκτρονικά είτε στα γκισέ των Δήμων για τους ηλικιωμένους και όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα- μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, είπε, τέλος, ότι πλέον την ευθύνη για το ζήτημα του κορωνοϊού έχει η ΓΓΠΠ.

Για την τουρκική προκλητικότητα

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τουρκική προκλητικότητα, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προστατεύει τα σύνορα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Τόνισε, μάλιστα, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τα πάντα στην Ευρώπη για να εξασφαλίσει τη στήριξή της.

«Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δείξει ότι είναι ένα κράτος δικαίου και θα φυλάξει τα σύνορά της» είπε.

Έστειλε δε το μήνυμα ότι «οι απέναντί μας πρέπει να εγκαταλείψουν τις προκλήσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ