ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Στόχος μας να γίνουν οι Πανελλαδικές μέχρι τον Ιούλιο

Κεραμέως: Στόχος μας να γίνουν οι Πανελλαδικές μέχρι τον Ιούλιο
INTIME

Για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι «θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία».

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως: «Όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, ακόμα και τον Μάιο, θα υπάρξει μείωση ύλης, ενδεχομένως επέκταση του σχολικού έτους ώστε να γίνουν οι Πανελλαδικές μέχρι τον Ιούλιο, ενδεχομένως και με μικρότερο αριθμό υποψηφίων στην αίθουσα».

Ενώ, παράλληλα, διευκρίνισε πως εξεταστέα ύλη θα θεωρηθεί ό,τι έχει διδαχθεί σε φυσική αίθουσα.

Σε σχέση με τη ζωντανή διδασκαλία μέσω πλατφόρμας είπε πως εφαρμόζεται σε όλα τα λύκεια και γυμνάσια, έχει ξεκινήσει και σε κάποια δημοτικά και ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα.

«Έχουμε χιλιάδες ψηφιακές τάξεις σε λειτουργία καθημερινά, δεύτερος άξονας η ασύγχρονη εκπαίδευση με πλούσιο υλικό στις πλατφόρμες του υπουργείου, όπως Αίσωπος, Φωτόδεντρο, e-books, ενώ από σήμερα μπαίνει και ο τρίτος άξονας στην προσπάθεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την εκπαιδευτική τηλεόραση για μαθητές Δημοτικού μέσω της ΕΡΤ2», είπε.

Για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είπε πως το υπουργείο θα κάνει ό,τι πουν οι ειδικοί και πως θα ισχύσει το ίδιο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Υπό εξέταση αίτημα για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών

Σε σχέση με την παράταση των περιοριστικών μέτρων για την τέλεση των λειτουργιών μέχρι 11 Απριλίου είπε πως θα υπάρξει και νέα παράταση που θα περιλαμβάνει και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως δήλωσε, υπάρχει αίτημα για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς, μόνο με έναν κληρικό και ίσως έναν ψάλτη, για το οποίο υπάρχει πρόθεση να εισακουστεί κατά την επανεκτίμηση που θα γίνει πριν Μεγάλη Εβδομάδα.

«Με βάση τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εξάπλωση της νόσου είναι η συνάθροιση. Αυτό ισχύει για όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ