ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Το 2020 θα είναι χρονιά ύφεσης

Γεωργιάδης: Το 2020 θα είναι χρονιά ύφεσης
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Παράθυρο για την ένταξη στα μέτρα οικονομικής στήριξης και των εταίρων μικρών επιχειρήσεων που είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι, άνοιξε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Βασίλη Βιλιάρδου από την Ελληνική Λύση, ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στην παρέμβαση του αντιπροέδρου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, επεσήμανε πως πρόκειται για ένα θέμα που μελετάται από την κυβέρνηση.

«Το έχουμε συζητήσει και το εξετάζουμε. Πολλά πράγματα είναι πρωτόγνωρα», είπε και εκτίμησε πως το 2020 θα είναι χρονιά ύφεσης, κανείς ωστόσο, δεν μπορεί να προσδιορίσει το μέγεθος, καθώς εξαρτάται από την πορεία εξέλιξης της πανδημίας. Αναφερόμενος στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, έκανε λόγο για μια καλή είδηση και ευοίωνη προοπτική για την επόμενη χρονιά, διανύοντας μια απόφαση δυόμιση χρόνων μπαίνοντας σε επενδυτική βαθμίδα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας με τη σειρά του σε άλλη επίκαιρη ερώτηση, του Κώστα Σκανδαλίδη από το ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε την ανάγκη να κρατήσει η χώρα δυνάμεις για το επόμενο 8μηνο στην οικονομία, καθώς ακόμη κανείς δεν γνωρίζει την ένταση και την έκταση της απειλής του κορωνοϊού. Ο κ. Σκυλακάκης προανήγγειλε πακέτο ενίσχυσης για τους μακροχρόνια άνεργους και επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από τα έως τώρα μέτρα.

«Είμαστε σε πόλεμο με αόρατο εχθρό, αλλά στην ομίχλη πολέμου δεν βλέπουμε πότε ο εχθρός θα πλησιάσει τόσο κοντά για να τον αντιμετωπίσουμε. Αν δώσουμε όλα τα χρήματα τώρα χωρίς σχεδιασμό για τις επιχειρήσεις τότε τα χρήματα δεν θα αξιοποιηθούν με βέλτιστο τρόπο», είπε και συμπλήρωσε πως υπάρχει αβεβαιότητα και σε σχέση με το ποιοι πλήττονται, χαρακτηρίζοντας τσουνάμι το φαινόμενο των οικονομικών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ