ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Κόντε: «Ψηλά» στην ατζέντα κορωνοϊός και Ταμείο Ανάκαμψης

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Κόντε: «Ψηλά» στην ατζέντα κορωνοϊός και Ταμείο Ανάκαμψης
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε το απόγευμα της Τετάρτης τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζουζέπε Κόντε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για την εξέλιξη της πανδημίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στην Ιταλία η εξάπλωση του ιού βρίσκεται σε καθοδική τροχιά.

Ο κύριοι Μητσοτάκης και Κόντε εξέφρασαν την προσδοκία για σύντομη αποκατάσταση των συνδέσεων Ελλάδας-Ιταλίας, λαμβάνοντας υπόψιν πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επίσης συμφώνησαν ότι η πρόταση Μέρκελ- Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, κινείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχαν αναλάβει και οι ίδιοι με συνυπογραφή στο κείμενο για την αναζήτηση κοινής ευρωπαϊκής λύσης και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ΕΕ.

Επεσήμαναν δε ότι η πρόταση αυτή πρέπει να αποτελεί την αφετηρία και για την πρόταση που θα καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόγραμμα «γέφυρα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, ανακοινώθηκε για την εργασία, τον τουρισμό και την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον «βαρύ οικονομικό αντίκτυπο» της «μάχης για τη ζωή» και επεσήμανε ότι «στο δίλημμα "επίδομα ανεργίας ή ενίσχυση εργασίας", επιλέγω την ενίσχυση εργασίας».

Ανακοίνωσε δέσμες μέτρων, οι οποίες αναλύθηκαν εκτενώς από τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, αλλά και Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε είναι ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ.



Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για φόρους, επιδόματα, εργαζόμενους και τουρισμό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ