ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Εντός Ιουλίου οι αποφάσεις για την υποδοχή Βρετανών τουριστών

Θεοχάρης: Εντός Ιουλίου οι αποφάσεις για την υποδοχή Βρετανών τουριστών
INTIME NEWS/ © European Union

Εντός Ιουλίου αναμένεται να διευθετηθεί το ζήτημα υποδοχής Βρετανών τουριστών από ελληνικής πλευράς σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στην ειδησεογραφική εκπομπή Sky News Tonight, ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, με τις ημερομηνίες να οριστικοποιούνται μέχρι τα μέσα του μήνα

Παράλληλα, μίλησε για τη στενή παρακολούθηση της τρέχουσας εξέλιξης της υγειονομικής κατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την αμοιβαία άρση όλων των περιορισμών και για το σχέδιο που η Ελλάδα εφαρμόζει, ώστε οι τουρίστες να περάσουν καλά, να είναι ασφαλείς και να αποτραπεί η εξάπλωση τυχόν κρουσμάτων.

Εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα υλοποιεί ελέγχους στους ξένους επισκέπτες, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «η γενική ιδέα είναι ότι δεν επιλέγουμε απλώς τις χώρες, αυτό είναι ένα μέρος του σχεδίου μας για την υγεία».

«Ο δεύτερος πυλώνας είναι ότι πραγματοποιούμε τεστ και ότι έχουμε εισαγάγει ένα νέο σύστημα που γίνεται με επιλεκτικό τρόπο. Το τρίτο είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα σε ισχύ, ώστε ακόμη και εάν υπάρχουν θετικά κρούσματα, να μην εξαπλωθούν ανεξέλεγκτα».

«Τέλος, έχουμε το επιχειρησιακό σχέδιο, για να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος λαμβάνει τη θεραπεία και την υποστήριξη που μπορεί να χρειάζεται κατά τη διάρκεια των διακοπών. Έτσι, όλα τα τέσσερα μέρη συναπαρτίζουν το σχέδιο και όχι απλώς το ότι θα ανοίξουμε αερογέφυρες με τη μία ή με την άλλη χώρα», κατέληξε.

Θετικά τα πρώτα μηνύματα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με το άνοιγμα όλων των πυλών στη χώρα μας, να έχει υποδεχθεί 21.100 επιβάτες και 55 διεθνείς πτήσεις, χτες Τετάρτη.

Την αμέσως προηγούμενη ημέρα, στις 30 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Αθήνας είχαν φτάσει 12.000 επιβάτες, ενώ είχαν εκτελεστεί 30 διεθνείς πτήσεις.

Σύμφωνα με την διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδόπουλου, τα πρώτα μηνύματα ήταν θετικά, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε να παρέλθει διάστημα περίπου 15 ημερών για να έχουμε πιο σαφή εικόνα για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Τα νούμερα σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2019 είναι σαφώς πολύ μικρότερα, αλλά τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα αφού το 2019 ήταν μία εντελώς διαφορετική χρονιά.

Ωστόσο η χώρα μας, όπως τόνισε και η εκπρόσωπος της Ryanair, Chiara Ravara κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, βρίσκεται ψηλά στη ζήτηση εισιτηρίων από χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Πολωνία, οι σκανδιναβικές χώρες αλλά και η Ιταλία.

Η ιρλανδική χαμηλού κόστους εταιρεία ξεκίνησε εκ νέου το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεών της από την Αθήνα από χθες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πτήσεις προς 30 προορισμούς όπως η Μπολόνια, το Βερολίνο και το Σαρλερουά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ